ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αλώβητο το εμπόριο ναρκωτικών από την πανδημία Covid-19

14:31 - 13 Απρ 2021 | Ειδήσεις
Αλώβητο το εμπόριο ναρκωτικών από την πανδημία Covid-19
Με μία άκρως εμπεριστατωμένη του ερώτηση, που κατέθεσε ο Γάλλος ευρωβουλευτής της Ομάδας Ταυτότητας και Δημοκρατίας Thierry Mariani προς την Κομισιόν, φέρνει στο φως την συγκλονιστική διαπίστωση ότι, παρά την πανδημία και τα λοκ ντάουν, το εμπόριο ναρκωτικών στην ΕΕ, όχι μόνον «καλά κρατεί» αλλά και... αυξάνεται!

Ο ευρωβουλευτής επικαλείται δημόσιες δηλώσεις του επικεφαλής των τελωνείων για την περιοχή των Άλπεων-Μαριτίμ, Marie-Catherine Kuntz-Pinguet, με βάση τις οποίες, το εμπόριο ναρκωτικών εξακολουθεί να αυξάνεται, ιδίως στην Ισπανία στη Γαλλία.

Σημειώνει δε ότι:

Το 2020, 3,3 τόνοι ναρκωτικών κατασχέθηκαν στην περιοχή Alpes-Maritimes, σε σύγκριση με 760 κιλά το 2019.

Παρόμοιες αυξήσεις στην εμπορία ναρκωτικών φαίνονται δυστυχώς και αλλού.

Επικαλούμενος δε στοιχεία της OFAST, αναφέρει ότι στη Γαλλία το 2020 «κατασχέθηκαν 96 τόνοι κάνναβης, 15 τόνοι μόνο το Νοέμβριο του 2020, μαζί με 13 τόνους κοκαΐνης, 1,1 τόνους ηρωίνης και 1,2 εκατομμύρια χάπια έκστασης».

Εύλογα, λοιπόν, ρωτάει την Κομισιόν ποια συγκεκριμένα μέτρα προτίθεται να λάβει για την καταπολέμηση της διακίνησης ναρκωτικών στην Ευρώπη και αν μπορεί να παράσχει λεπτομέρειες σχετικά με τη συνεργασία μεταξύ των επιχειρησιακών ομάδων που συμμετέχουν στην καταπολέμηση του λαθρεμπορίου ναρκωτικών στην ΕΕ.

Νίκος Ρούσσης – Στρασβούργο

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.