ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μπουρλά (Pfizer): Πιθανό το ενδεχόμενο να χρειαστεί και τρίτος εμβολιασμός

20:33 - 15 Απρ 2021 | Ειδήσεις
Μπουρλά (Pfizer): Πιθανό το ενδεχόμενο να χρειαστεί και τρίτος εμβολιασμός
Ο διευθύνων σύμβουλος της Pfizer, Άλμπερτ Μπουρλά, δήλωσε σήμερα (15/4) ότι πιθανόν να είναι απαραίτητη και τρίτη δόση του εμβολίου της εταιρείας του, τουλάχιστον έξι μήνες αφότου κάποιος έχει κάνει τις δύο πρώτες δόσεις.

Ειδικότερα, όπως δήλωσε στο CNBC, είναι πιθανό να χρειάζεται νέος εμβολιασμός, σε διάστημα από έξι έως δώδεκα μήνες μετά τη χορήγηση της δεύτερης δόσης. Ο κ. Μπουρλά τόνισε ακόμη ότι ο εμβολιασμός κατά του κορονοϊού ίσως θα πρέπει να γίνεται σε ετήσια βάση.

«Είναι εξαιρετικά σημαντικό να προστατέψουμε την ομάδα ανθρώπων που μπορεί να είναι ευπαθείς στον ιό», δήλωσε σε συζήτηση που φιλοξενήθηκε από το CNBC ο κ. Μπουρλά, συμπληρώνοντας ότι τα εμβόλια θα βοηθήσουν στην καταπολέμηση των εξαιρετικά μεταδοτικών μεταλλάξεων.

«Υπάρχουν εμβόλια για ασθένειες, όπως η πολιομυελίτιδα, που μία δόση είναι αρκετή. Αλλά υπάρχουν εμβόλια για ασθένειες όπως η γρίπη που τα χρειαζόμαστε κάθε χρόνο», είπε ο Μπουρλά και πρόσθεσε: «Ο κορονοϊός μοιάζει περισσότερο με τον ιό της γρίπης παρά με τον ιό της πολιομυελίτιδας».

Σημειώνεται ότι η Pfizer και η γερμανική BioNTech ξεκίνησαν μελέτες για την ανάπτυξη μιας τρίτης δόσης εμβολίου στα τέλη του περασμένου Φεβρουαρίου. Η τρίτη δόση στοχεύει στη θωράκιση από τα μεταλλαγμένα στελέχη κορονοϊού, ενώ ήδη 144 εθελοντές έχουν δηλώσει συμμετοχή.

Νωρίτερα, η φαρμακευτική εταιρεία ανακοίνωσε ότι θα αυξήσει κατά 10% την παραγωγής της, ενώ όπως έχει γίνει γνωστό το εμβόλιο της Pfizer παρέχει υψηλή προστασία για τουλάχιστον έξι μήνες και είναι αποτελεσματικό απέναντι στη βρετανική μετάλλαξη.

Τελευταία τροποποίηση στις 20:39 - 15 Απρ 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.