ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Moderna-Pfizer: Αρνήθηκαν πρόταση της J&J για μελέτη ασφάλειας των εμβολίων

17:44 - 16 Απρ 2021 | Ειδήσεις
Moderna-Pfizer: Αρνήθηκαν πρόταση της J&J για μελέτη ασφάλειας των εμβολίων
Οι εταιρείες Moderna και Pfizer απέρριψαν την πρόταση της Johnson & Johnson να συμμετάσχουν σε κοινή μελέτη για την ασφάλεια των εμβολίων κατά του κορονοΐού, σε σχέση με θρόμβους στο αίμα.

Σύμφωνα με την αμερικανική εφημερίδα The Wall Street Journal, η πρόσκληση ήρθε αφού οι υγειονομικές αρχές των ΗΠΑ συνέστησαν παύση στη χορήγηση του εμβολίου της Johnson & Johnson μετά των εντοπισμό έξι περιστατικών θρόμβων αίματος.

Από την άλλη μεριά, η AstraZeneca εξέφρασε το ενδιαφέρον της να συμμετάσχει στην κοινή μελέτη.

Η The Wall Street Journal, η οποία επικαλείται ανώνυμες πηγές, σημειώνει ότι στελέχη της Pfizer και της Moderna, των οποίων τα εμβόλια χρησιμοποιούν διαφορετική τεχνολογία από εκείνα των AstraZeneca και Johnson & Johnson, δεν ήθελαν να συμμετάσχουν στη συνεργασία, επειδή υποστηρίζουν ότι τα εμβόλιά τους είναι ασφαλή.

Να σημειωθεί ότι η συμμετοχή αυτών των εταιρειών σε μία τέτοια έρευνα, δεν θα ήταν καθόλου καλή για την εικόνα τους, αφού χρησιμοποιούν διαφορετική τεχνολογία από τις Johnson & Johnson και AstraZeneca. Όπως είναι φυσικό λοιπόν, δεν θα ήθελαν τα προϊόντα τους να συγκριθούν με των άλλων δύο, αφού όπως φαίνεται μέχρι τώρα, είναι απολύτως ασφαλή.

Τελευταία τροποποίηση στις 17:46 - 16 Απρ 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.