ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πορτογαλία: Άρση στους περιορισμούς σημαντικών ταξιδιών με Βρετανία, Βραζιλία

18:08 - 16 Απρ 2021 | Ειδήσεις
Πορτογαλία: Άρση στους περιορισμούς σημαντικών ταξιδιών με Βρετανία, Βραζιλία
Άρση του ταξιδιωτικού εμπάργκο, κάνει η Πορτογαλία, προς τη Βρετανία και τη Βραζιλία, το οποίο ίσχυε από τα τέλη Ιανουαρίου, ωστόσο, συνεχίζει να απαγορεύεται ο τουρισμός.

"Η αναστολή των πτήσεων από ή προς τη Βραζιλία ή τη Βρετανία ήρθη, μόνο για τα απαραίτητα ταξίδια", αναφέρει το υπουργείο Εσωτερικών σε ένα δελτίο τύπου, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Ως απαραίτητα θεωρούνται τα ταξίδια "με επαγγελματικά κίνητρα, για σπουδές, για επανένωση οικογενειών, για λόγους υγείας ή για ανθρωπιστικούς λόγους", διευκρινίζεται.

Αφότου επλήγη από ένα βίαιο κύμα της επιδημίας του νέου κορονοϊού στις αρχές του έτους, η Πορτογαλία εισέρχεται τη Δευτέρα στο τρίτο στάδιο ενός σχεδίου σταδιακής άρσης της καραντίνας, επιβεβαίωσε ο πρωθυπουργός Αντόνιο Κόστα.

Οι έλεγχοι στα σύνορα με την Ισπανία θα διατηρηθούν για τουλάχιστον 15 ημέρες επιπλέον, όπως και η υποχρέωση για τους ταξιδιώτες που φθάνουν στην Πορτογαλία να παρουσιάζουν ένα αρνητικό τεστ ή ακόμη να μπαίνουν σε καραντίνα, εξήγησε ο επικεφαλής της πορτογαλικής κυβέρνησης.

Η Πορτογαλία, επομένως, υποχρεώνει όλους όσους είναι από χώρες με πάνω από 500 κρούσματα κορονοΐού, ανά 100.000 κατοίκους, να μπαίνουν σε καραντίνα 14 ημερών. Μεταξύ των χωρών αυτών είναι η Βραζιλία και η Νότια Αφρική, αλλά και η Γαλλία και η Ολλανδία.

Τα ταξίδια από χώρες με πάνω από 150 κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους, όπως η Ισπανία, η Γερμανία ή η Ιταλία, θα περιορίζονται στις μετακινήσεις που κρίνονται αναγκαίες, ανέφερε το υπουργείο Εσωτερικών.

Επιπλέον, όλοι οι επιβάτες που φθάνουν στην Πορτογαλία αεροπορικώς θα πρέπει να παρουσιάζουν ένα αρνητικό τεστ PCR.

Να σημειωθεί ότι ο αριθμός των νέων μολύνσεων Covid-19, που καταγράφονται καθημερινά στην Πορτογαλία, έχει σταθεροποιηθεί γύρω στα 500 κρούσματα την ημέρα, έναντι των σχεδόν 13.000 στα τέλη Ιανουαρίου, παρά τα μόλις 10 εκατ. άτομα σε πληθυσμό.

Τελευταία τροποποίηση στις 18:08 - 16 Απρ 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.