ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Yπέρ της υποψηφιότητας Λάσετ για την καγκελαρία ο Σόιμπλε

18:11 - 16 Απρ 2021 | Ειδήσεις
Yπέρ της υποψηφιότητας Λάσετ για την καγκελαρία ο Σόιμπλε
Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε... ψηφίζει Λάσετ στο ντέρμπι με τον Ζέντερ για το ποιος θα διεκδικήσει την Καγκελαρία στις προσεχείς εκλογές στη Γερμανία.

Ο πρόεδρος της Bundestag και μέλος του προεδρείου του Χριστιανοδημοκρατικού κόμματος (CDU) Βόλφγκανγκ Σόιμπλε είναι εναντίον της υποψηφιότητας του πρωθυπουργού της Βαυαρίας και προέδρου του αδελφού Χριστιανοκοινωνικού κόμματος (CSU) Μάρκους Ζέντερ. "Είμαι υπέρ του κυρίου Λάσετ. Οι δημοσκοπήσεις δεν μπορούν να παίζουν καθοριστικό ρόλο για το ποιος θα είναι ο (κοινός) υποψήφιος για την καγκελαρία Χριστιανοδημοκρατών και Χριστιανοκοινωνιστών", δήλωσε σήμερα ο Σόιμπλε στο ραδιοφωνικό σταθμό SWR.

Ο Σόιμπλε προειδοποίησε επίσης να μην συνεχισθεί η περαιτέρω εξασθένιση του CDU. "Δύσκολα μπορούσε να κερδίσουμε τις εκλογές χωρίς ένα ισχυρό, ζωντανό Χριστιανοδημοκρατικό κόμμα. Χρειαζόμαστε την ενότητα του CDU και του CSU", τόνισε.

Ταυτόχρονα, επιτέθηκε στον Ζέντερ για την κριτική την οποία άσκησε στην απόφαση των κορυφαίων οργάνων του CDU να υποστηρίξουν την υποψηφιότητα του Άρμιν Λάσετ. "Αυτό δεν αντέχεται ", τόνισε.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.