ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΗΠΑ: Ο Μπάιντεν διατηρεί το ανώτατο όριο προσφύγων σε...επίπεδα Τραμπ

12:25 - 17 Απρ 2021 | Ειδήσεις
ΗΠΑ: Ο Μπάιντεν διατηρεί το ανώτατο όριο προσφύγων σε...επίπεδα Τραμπ
Ο Τζο Μπάιντεν αποφάσισε να περιορίσει τις εισόδους των προσφύγων στις ΗΠΑ φέτος στο ιστορικά χαμηλό ανώτατο όριο των 15.000 που είχε τεθεί υπό τον προκάτοχό του Ντόναλντ Τραμπ.

 Η απόφασή του, που ανακοινώθηκε την Παρασκευή (16/4), δέχθηκε έντονες επικρίσεις, καθώς προεκλογικά ο Μπάιντεν είχε δεσμευθεί πως θα αυξήσει τον αριθμό αυτό σε 65.500.

Δεν τήρησε, όμως, αυτή τη δέσμευση γεγονός που προκάλεσε την οργή πολλών προσφύγων, αλλά και πολιτικών που εκπροσωπούν τους Δημοκρατικούς.

Ο Λευκός Οίκος αργότερα είπε ότι ο κ. Μπάιντεν θα αυξήσει το ανώτατο όριο των προσφύγων τον επόμενο μήνα.

Το πρόγραμμα εισδοχής προσφύγων διαφέρει από το σύστημα ασύλου για τους μετανάστες. Οι πρόσφυγες πρέπει να ελεγχθούν ενώ βρίσκονται ακόμη στο εξωτερικό και να έχουν άδεια για είσοδο στις ΗΠΑ, σε αντίθεση με τους μετανάστες που φτάνουν στα σύνορα των ΗΠΑ και στη συνέχεια ζητούν άσυλο.

Η προσεκτική προσέγγιση του προέδρου των ΗΠΑ φαίνεται να συνδέεται με τις ανησυχίες σχετικά με την οπτική αποδοχής περισσότερων προσφύγων σε μια εποχή αυξανόμενου αριθμού μεταναστών που φτάνουν στα σύνορα ΗΠΑ-Μεξικού τους τελευταίους μήνες.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.