ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τατάρ:Η Τουρκία θα στηρίξει μέχρι τέλους τα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων

12:25 - 17 Απρ 2021 | Ειδήσεις
Τατάρ:Η Τουρκία θα στηρίξει μέχρι τέλους τα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων
Συγχαρητήρια έδωσε ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Ερσίν Τατάρ στον Μεβλούτ Τσαβούσογλου για τις απαντήσεις του προς τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια στη συνάντησή τους στην Άγκυρα, λέγοντας του, «μπράβο είπαμε όλοι μας σε σας κύριε υπουργέ», ενώ υποστήριξε ότι ο Έλληνας ομότιμός του ξεπέρασε τα όρια και είπε πράγματα που δεν έπρεπε να ειπωθούν.

Κληθείς να σχολιάσει πώς θα επηρεάσει την άτυπη διάσκεψη στη Γενεύη το κλίμα που δημιουργήθηκε μετά τις δηλώσεις των δύο υπουργών Εξωτερικών στην Άγκυρα, κατά την κοινή διάσκεψη Τύπου στα κατεχόμενα με τον κ. Τσαβούσογλου, ο Τουρκοκύπριος ηγέτης είπε ότι θέλει να τον ευχαριστήσει. «Η απάντηση του ήταν πολύ κατάλληλη», είπε. Πρόσθεσε ότι με κάθε ευκαιρία η Τουρκία και ο Πρόεδρός της λένε ότι θα στηρίξουν μέχρι τέλους τα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων στην ανατολική Μεσόγειο.

Με τη τηλεοπτική προπαγανδιστική σειρά «Κάποτε στην Κύπρο», συνέχισε, όλοι βλέπουν τι βάσανα πέρασαν οι Τουρκοκύπριοι και πρόσθεσε ότι και οι έχουν δικαιώματα στην ανατολική Μεσόγειο υποστηρίζοντας ότι οι Ελληνοκύπριοι σφετερίστηκαν την Κυπριακή Δημοκρατία και αυτά που λένε πως τους ανήκει η ΑΟΖ και η κυριαρχία, δεν είναι σωστά. Επανέλαβε ότι η Τουρκία είναι η χώρα με τη μεγαλύτερη ακτογραμμή στην περιοχή.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.