ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Το τελευταίο «αντίο» στον πρίγκιπα Φίλιππο-Δείτε live την κηδεία (βίντεο)

16:30 - 17 Απρ 2021 | Ειδήσεις
Το τελευταίο «αντίο» στον πρίγκιπα Φίλιππο-Δείτε live την κηδεία (βίντεο)
Σε εξέλιξη βρίσκεται η κηδεία του πρίγκιπα Φίλιππου της Βρετανίας, του συζύγου της βασίλισσας Ελισάβετ Β', οποίος απεβίωσε σε ηλικία 99 ετών στις 9 Απριλίου.

Η κηδεία, θα τελεσθεί στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου στον Πύργο του Ουίνδσορ, ενώ έχει σχεδιαστεί στις λεπτομέρειές της με βάση τις προσωπικές επιθυμίες του ίδιου του πρίγκιπα, ο οποίος έφερε τον τίτλο του Δούκα του Εδιμβούργου.

Η τελετή της κηδείας θα αρχίσει με ενός λεπτού σιγή σε όλη τη χώρα. Στο τέλος της τελετής ο Φίλιππος θα ενταφιασθεί στη Βασιλική Κρύπτη του παρεκκλησιού.

Να σημειωθεί ότι η τελετή χρειάσθηκε να περιορισθεί εξαιτίας της Covid-19, και έτσι, δεν θα υπάρχει πρόσβαση για το κοινό ούτε δημόσιες πομπές.

Μάλιστα, μόνο 30 άνθρωποι θα επιτραπεί να είναι παρόντες στην κηδεία λόγω των κανονισμών που έχουν επιβληθεί εξαιτίας της Covid-19. Σ' αυτούς περιλαμβάνονται η βασίλισσα, όλα τα ανώτερα μέλη της βασιλικής οικογένειας, περιλαμβανομένων των εγγονών του δούκα, και μέλη της οικογένειας του πρίγκιπα Φιλίππου, μεταξύ των οποίων ο Μπέρνχαρντ, ο Κληρονομικός Πρίγκιπας του Μπάντεν, και ο πρίγκιπας Φίλιππος του Χοενλόε-Λάνγκενμπουργκ.

Το τελετουργικό

Τα μέλη της βασιλικής οικογένειας θα φορούν επίσημη πρωινή ενδυμασία με παράσημα. Το εκκλησίασμα θα συμμορφωθεί με τις οδηγίες για τον κορονοϊό που ισχύουν για όλη τη χώρα και θα φορά μάσκες κατά την 50λεπτη τελετή.

Μια μικρή τετραμελής χορωδία θα τραγουδήσει μουσικά κομμάτια που είχε επιλέξει ο πρίγκιπας πριν από τον θάνατό του, χωρίς συνοδεία από το εκκλησίασμα. Η βασίλισσα θα κάθεται μόνη της στη διάρκεια της τελετής.

Τελευταία τροποποίηση στις 17:32 - 17 Απρ 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.