ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η βασιλική οικογένεια αποχαιρέτησε τον πρίγκιπα Φίλιππο (video)

19:15 - 17 Απρ 2021 | Ειδήσεις
Η βασιλική οικογένεια αποχαιρέτησε τον πρίγκιπα Φίλιππο (video)
Το απόγευμα του Σαββάτου 17/4, πραγματοποιήθηκε η κηδεία του πρίγκιπα Φίλιππου της Βρετανίας και συζύγου της Βασίλισσας Ελισάβετ υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας και με αυστηρούς περιορισμούς, λόγω της πανδημίας.

Ο πολύ-αγαπημένος πρίγκιπας, ο οποίος έχει Ελληνική καταγωγή από την μητέρα του και μάλιστα γεννήθηκε στην Κέρκυρα, έφυγε από την ζωή σε ηλικία 99 ετών.

Μετά από 73 χρόνια κοινής ζωής η Ελισάβετ της Αγγλίας συνόδευσε τον Φίλιππο στην πορεία προς την τελευταία του κατοικία. Στο πλευρό της βρίσκονταν οι λιγοστοί καλεσμένοι που προσκλήθηκαν στην τελετή, τα παιδιά και τα εγγόνια του βασιλικού συζύγου, αφού λόγω των περιοριστικών μέτρων της πανδημίας, παρευρέθηκαν μόλις 30 άτομα.

Μετά τη νεκρώσιμη ακολουθία το φέρετρο με τη σορό του πρίγκιπα Φίλιππου τοποθετήθηκε στη Βασιλική Κρύπτη του Παρεκκλησίου του Αγίου Γεωργίου, στον Πύργο του Γουίνδσορ. Στη συνέχεια τα μέλη της βασιλικής οικογένειας αποχώρησαν.

Το φέρετρο με την σορό του Φιλίππου μεταφέρθησε νωρίτερα στο παρεκκλήσι πάνω σε ένα ειδικά διαμορφωμένο Land Rover, το οποίο είχε επιλέξει ο ίδιος, που ακολουθούσε μια πομπή από ανώτερα μέλη της βρετανικής βασιλικής οικογένειας, ανάμεσά τους ο πρίγκιπας Κάρολος και οι πρίγκιπες Γουίλιαμ και Χάρι.

Η βασίλισσα Ελισάβετ ακολούθησε την πομπή μέσα στην αποκαλούμενη State Bentley καθώς το φέρετρο που μετέφερε το Land Rover Defender TD 130 κατευθυνόταν προς το Παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου στον Πύργο του Γουίνδσορ.

{https://twitter.com/STVNews/status/1383483289172725761}

Ο πρίγκιπας Κάρολος και η πριγκίπισσα Άννα ακολούθησαν πεζοί το φέρετρο, ακολουθούμενοι από τα αδέλφια τους Εντουαρντ και Άντριου και τους δύο γιους του Καρόλου, Γουίλιαμ και Χάρι. Το φέρετρο σταμάτησε στις 17.00 ώρα Ελλάδος για ενός λεπτού σιγή που τηρήθηκε σε όλη τη χώρα. Η τελετή της νεκρώσιμης ακολουθίας πραγματοποιήθηκε στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου, στο Κάστρο του Ουίνδσορ.

Prince Harry funeral

Με μαύρο κοστούμι εμφανίστηκε ο πρίγκιπας Άντριου στην πρώτη του δημόσια εμφάνιση εδώ και πάνω από ένα χρόνο, αφού έχει αποχωρήσει από τα φώτα της δημοσιότητας, μετά το σκάνδαλο που τον συνδέει με τον γνωστό παιδεραστή Τζέφρεϊ Επσταιν.

Υπενθυμίζεται ότι τις ώρες πριν την κηδεία οι αστυνομικοί του Λονδίνου «χτένιζαν» την περιοχή γύρω από το Παλάτι του Μπάκιγχαμ και το κάστρο του Ουίνδσορ, κάνοντας έρευνες μέχρι και σε αποχετεύσεις και ποτάμια, θέλοντας να διασφαλίσουν την ασφάλεια των συμμετεχόντων στην κηδεία. Στο Λονδίνο, όλοι οι δρόμοι γύρω από τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ είχαν κλείσει από νωρίς, και δεκάδες αστυνομικοί - μερικοί ένοπλοι - και αξιωματικοί ασφαλείας επιστρατεύτηκαν πραγματοποιώντας περιπολίες στους γύρω δρόμους.

Το φέρετρο του Φίλιππου καλυπτόταν από την προσωπική του σημαία, το σπαθί του και το καπέλο που φορούσε ως αξιωματικός στο Βασιλικό Ναυτικό. Η σημαία του δούκα του Εδιμβούργου είναι χωρισμένη σε 4 τμήματα. Στο άνω αριστερό τμήμα τρεις λέοντες συμβολίζουν την καταγωγή από τη Δανία, δίπλα ο λευκός σταυρός σε μπλε φόντο είναι το σύμβολο της ελληνικής καταγωγής του, κάτω αριστερά οι άσπρες και μαύρες λωρίδες είναι το έμβλημα των Μαουντμπάτεν και κάτω δεξιά ένα κάστρο με τρεις πύργους, το σύμβολο του Εδιμβούργου.

Κατά σειρά στην πομπή συμμετείχαν: πριγκίπισσα Άννα, πρίγκιπας Κάρολος, πρίγκιπες Άντριου και Εδουάρδος, Χάρι, Πίτερ Φίλιπς και Ουίλιαμ, ο σύζυγος της πριγκίπισσας Άννας, αξιωματικός του Βασιλικού Ναυτικού Σερ Τίμοθι Λόρενς και ο γιος της πριγκίπισσας Μαργαρίτας, κόμης του Σνόουντον. Στο πίσω μέρος το πομπής ακολουθούσαν ο ιδιαίτερος γραμματέας του Φίλιππου, ταξίαρχος Άρτσι Μίλερ Μπέικγουελ, ο επικεφαλής της ασφάλειάς του και 4 άτομα που εργαζόταν στην υπηρεσία του.

Τελευταία τροποποίηση στις 21:24 - 17 Απρ 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.