ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Με χρηματοδότηση JP Morgan το «σχίσμα» στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο

19:08 - 19 Απρ 2021 | Ειδήσεις
Με χρηματοδότηση JP Morgan το «σχίσμα» στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο
Τα χρήματα είναι ασφαλώς ο βασικός λόγος του "σχίσματος" που δημιουργείται στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο, με τη δημιουργία νέας κλειστής λίγκας από μεγάλα ευρωπαϊκά κλαμπ, που διαφωνούν πλέον με τις επιλογές της UEFA στο Champions League.

Την Κυριακή (18/4) έπεσε η βόμβα από 12 μεγάλες ευρωπαϊκές ομάδες πως αποχωρούν και δημιουργούν δική τους λίγκα, ενώ η UEFA ανακοίνωσε τη Δευτέρα (19/4) το νέο φορμάτ του Champions League.

Η κόντρα έχει προκαλέσει μεγάλη αναστάτωση σε παίκτες, φιλάθλους, αλλά ακόμα και ηγέτες κρατών, με τον Πρωθυπουργό της Βρετανίας, Μπόρις Τζόνσον και τον Γάλλο Πρόεδρο, Εμανουέλ Μακρόν, να τάσσονται ανοιχτά υπέρ της UEFA.

Στο μεταξύ, έρχονται ολοένα πληροφορίες σχετικά με το πώς οραματίζονται τη λίγκα τους οι 12 απαχωρήσαντες και ακούγονται αστρονομικά ποσά. Ποιοι θα είναι, όμως, οι χρηματοδότες του εγχειρήματος;

Εκτός από τα ίδια τα κλαμπ, φαίνεται πως μπαίνουν και μεγάλες εταιρείες στο "παιχνίδι".

Σύμφωνα με το Reuters, η JP Morgan είναι μία από τις εταιρίες που θα αποτελέσει μεγάλο χρηματοδότη του νέου εγχειρήματος.

Υπολογίζεται ότι η JP Morgan θα "ρίξει" σχεδόν 4 δισ. δολάρια στο νέο εγχείρημα, ενώ ως ιδρυτικό κεφάλαιο, κάθε σύλλογος καλείται να εισφέρει 2.000.000, που μπορεί να φτάσουν μέχρι τα 8.000.000.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.