ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μπάιντεν και Χάρις επικοινώνησαν με την οικογένεια του Τζορτζ Φλόιντ

11:32 - 21 Απρ 2021 | Ειδήσεις
Μπάιντεν και Χάρις επικοινώνησαν με την οικογένεια του Τζορτζ Φλόιντ
Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν και η αντιπρόεδρος, Καμάλα Χάρις, επικοινώνησαν με την οικογένεια του Τζορτζ Φλόιντ αμέσως μετά την καταδικαστική απόφαση για τον πρώην αστυνομικό Ντέρεκ Σόβιν από δικαστήριο της Μινεάπολις.

Ο Αμερικανός πρόεδρος εκτίμησε ότι η έκβαση της δίκης για τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ από τον λευκό πρώην αστυνομικό της Μινεάπολης Ντέρεκ Σόβιν μπορεί να αποτελέσει «ένα γιγαντιαίο βήμα μπροστά» για να υπάρξει δικαιοσύνη στις ΗΠΑ, στηλιτεύοντας ότι αυτού του είδους οι ετυμηγορίες είναι ακόμη πολύ σπάνιες σε μια χώρα που μαστίζεται από συστημικό ρατσισμό.

Για τον Τζο Μπάιντεν, «ο συστημικός ρατσισμός αμαυρώνει την ψυχή του έθνους μας». Η ετυμηγορία στη δίκη του Ντέρεκ Σόβιν, αν και δεν θα «φέρει πίσω» τον «αδελφό και πατέρα» Τζορτζ Φλόιντ, «μπορεί να γίνει» σημείο καμπής, να φέρει «σημαντική αλλαγή», έκρινε καλώντας τους Αμερικανούς να «ενωθούν» στον αγώνα εναντίον των φυλετικών διακρίσεων.

{https://twitter.com/SkyNews/status/1384776410447892481}

«Έχει έρθει η ώρα αυτή η χώρα να ενωθεί», είπε, καλώντας όλους τους Αμερικανούς να μην «ξεχάσουν ποτέ» την υπόθεση Φλόιντ.

«Πρέπει να ακούσουμε: ‘Δεν μπορώ να αναπνεύσω, δεν μπορώ να αναπνεύσω’: αυτές ήταν οι τελευταίες λέξεις του Τζορτζ Φλόιντ. Δεν μπορούμε να τις αφήσουμε να χαθούν μαζί του. Πρέπει να συνεχίσουμε να ακούμε αυτές τις λέξεις».

Ωστόσο προειδοποίησε πως «ορισμένοι, αγκιτάτορες και εξτρεμιστές που δεν ενδιαφέρονται για κοινωνική δικαιοσύνη, θα προσπαθήσουν να εκμεταλλευτούν τα συναισθήματα» του κόσμου, προσθέτοντας πως «δεν μπορούμε να τους αφήσουμε να το κάνουν».

{https://twitter.com/POTUS/status/1384660069133033474}

«Μια μεζούρα δικαιοσύνη δεν σημαίνει ίση δικαιοσύνη» αλλά «η ετυμηγορία αυτή μας φέρνει ένα βήμα πιο κοντά» σε αυτή, είπε από τη μεριά της η Καμάλα Χάρις, η πρώτη Αφροαμερικανίδα, η πρώτη Αμερικανίδα ασιατικής καταγωγής και η πρώτη γυναίκα που ανέλαβε το αξίωμα της αντιπροέδρου.

Τελευταία τροποποίηση στις 11:33 - 21 Απρ 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.