ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σασόλι: Δεν είναι άφθαρτες οι αξίες ΕΕ- Συμβουλίου της Ευρώπης

14:43 - 21 Απρ 2021 | Ειδήσεις
Σασόλι: Δεν είναι άφθαρτες οι αξίες ΕΕ- Συμβουλίου της Ευρώπης
Σε μία διαπίστωση, που «σόκαρε» πολλούς, προχώρησε σήμερα (21/4), ο Πρόεδρος του Ευρωπαίκού Κοινοβουλίου David Sassoli, μιλώντας στην υβριδική Σύνοδο της Ολομέλειας της Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης.

"Χρειαζόμαστε μια πιο αποτελεσματική, πιο ευέλικτη, πιο ανθεκτική και πιο δημοκρατική Ευρωπαϊκή Ένωση", είπε, υπογραμμίζοντας ότι «Δυστυχώς, οι αξίες που καθοδηγούν την ΕΕ και το Συμβούλιο της Ευρώπης "δεν είναι άφθαρτες»!

Αναφερόμενος στην παγκόσμια κρίση για την υγεία, τόνισε ότι, ο μόνος τρόπος να το ξεπεράσουμε ήταν «μέσω της αλληλεγγύης, εντός της Ευρώπης και με τον υπόλοιπο κόσμο», και υπενθύμισε την υιοθέτηση «πρωτοφανών πολιτικών που, λίγους μήνες νωρίτερα, θα ήταν αδιανόητες».

Μέσω της διαπραγμάτευσης και της έγκρισης του μέσου οικονομικής ανάκαμψης και του πολυετούς δημοσιονομικού πλαισίου, έχουμε προτείνει ένα μοντέλο βιώσιμης ανάπτυξης για την ΕΕ με επίκεντρο την κοινωνική και περιβαλλοντική δικαιοσύνη. "

Ο David Sassoli επεσήμανε ότι σε αυτό το πλαίσιο θα ξεκινήσει η Διάσκεψη για το Μέλλον της Ευρώπης στις 9 Μαΐου: «Στόχος της είναι να προσφέρει μια στιγμή προβληματισμού σχετικά με τα διδάγματα της κρίσης που βιώνουμε, καθώς και πώς να ενισχύσουμε την ευρωπαϊκή δημοκρατία », είπε.

Δυστυχώς, προειδοποίησε ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, οι αξίες που καθοδηγούν την ΕΕ και το Συμβούλιο της Ευρώπης "δεν είναι άφθαρτες. Και γι 'αυτό η υπεράσπισή τους απαιτεί όλη μας την αποφασιστικότητα και την ενέργεια"

Η αποχώρηση της Τουρκίας από τη Σύμβαση της Κωνσταντινούπολης "δείχνει σαφώς ότι είμαστε μάρτυρες ενός βήματος προς τα πίσω, όσον αφορά τα ανθρώπινα δικαιώματα και τις δημοκρατικές αρχές", είπε, προσθέτοντας ότι στη Λευκορωσία "τα εγκλήματα και οι παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων που έχουν διαπραχθεί πρέπει να τιμωρηθούν".

Αναφερόμενος στην κράτηση του Αλεξέι Ναβάλι, κάλεσε κοινές προσπάθειες «να διασφαλίσει ότι οι ρωσικές αρχές θα του παρέχουν επειγόντως την ιατρική βοήθεια που χρειάζεται» και είπε ότι «το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο θα συνεχίσει να απαιτεί την άμεση και άνευ όρων απελευθέρωσή του».

Όσον αφορά την ανάπτυξη ρωσικών στρατευμάτων κατά μήκος των συνόρων της Ουκρανίας και στην Κριμαία, είπε ότι "είναι απαραίτητη η χαλάρωση των εντάσεων, καθώς είναι σημαντικό η Ρωσία να αποχωρήσει και να σέβεται τις διεθνείς της δεσμεύσεις".

"Ανυπομονώ για την ημέρα που οι δεσμοί μεταξύ των θεσμικών μας οργάνων θα ενισχυθούν περαιτέρω από την ένταξη της ΕΕ στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα. Η επανάληψη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων δείχνει την αποφασιστικότητά μας να επιτύχουμε αυτόν τον στόχο, του οποίου το Κοινοβούλιο υπήρξε ενεργός υποστηρικτής κατέληξε.

Νίκος Ρούσσης – Στρασβούργο

Τελευταία τροποποίηση στις 14:43 - 21 Απρ 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.