ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ευρωζώνη: Μεταποίηση, υπηρεσίες και νέες παραγγελίες ενισχύθηκαν σημαντικά τον Απρίλιο

12:23 - 23 Απρ 2021 | Ειδήσεις
Ευρωζώνη: Μεταποίηση, υπηρεσίες και νέες παραγγελίες ενισχύθηκαν σημαντικά τον Απρίλιο
Μετά από τέσσερις μήνες πτώσης, η παραγωγή στην ευρωζώνη αυξήθηκε κατακόρυφα, καταγράφοντας τη δεύτερη μεγαλύτερη άνοδο που έχει καταγραφεί από τον Σεπτέμβριο του 2018.

Ειδικότερα, ο σύνθετος ΡΜΙ της ευρωζώνης διαμορφώθηκε τον Απρίλιο σε υψηλό εννεαμήνου και στις 53,7 μονάδες από τις 53,2 μονάδες τον Μάρτιο.

Ο ΡΜΙ υπηρεσιών διαμορφώθηκε στις 50,3 μονάδες από τις 49,6 μονάδες, σε υψηλό οκταμήνου, ενώ ο μεταποιητικός ΡΜΙ σημείωσε άνοδο σε ιστορικό υψηλό των 63,3 μονάδων από τις 62,5 μονάδες.

Οι νέες παραγγελίες και από τους δύο κλάδους αυξήθηκαν στο υψηλότερο επίπεδο από το 2018, ενώ το ανεκτέλεστο υπόλοιπο αυξήθηκε για δεύτερο μήνα.

Αντίθετα, επιβράδυνση της ανάπτυξης του γερμανικού ιδιωτικού τομέα δείχνουν τα προκαταρκτικά στοιχεία της ιδιωτικής εταιρείας IHS Markit γι΄ αυτόν τον μήνα, με τη μεταποιητική δραστηριότητα να χάνει τη δυναμική της και τη δραστηριότητα στον τομέα των υπηρεσιών να παραμένει στάσιμη.

Ο σύνθετος ΡΜΙ δείκτης υπεύθυνων προμηθειών - που περιλαμβάνει και τη μεταποίηση και τις υπηρεσίες - υποχώρησε από τις 57,3 μονάδες του Μαρτίου που ήταν υψηλό 37 μηνών, στις 56 μονάδες τον Απρίλιο που είναι χαμηλό δύο μηνών.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.