ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Επεισόδια με πάνω από 100 τραυματίες στην ανατολική Ιερουσαλήμ

12:43 - 23 Απρ 2021 | Ειδήσεις
Επεισόδια με πάνω από 100 τραυματίες στην ανατολική Ιερουσαλήμ
Περισσότερα από 100 άτομα τραυματίστηκαν το βράδυ της Πέμπτης (22/4) σε συγκρούσεις που ξέσπασαν στην Ιερουσαλήμ μεταξύ της ισραηλινής αστυνομίας και Παλαιστίνιων διαδηλωτών.

Η παλαιστινιακή Ερυθρά Ημισέληνος έκανε λόγο για τουλάχιστον 105 τραυματίες, εκ των οποίων περίπου 20 διακομίστηκαν σε νοσοκομεία, ενώ η αστυνομία πρόσθεσε ότι καταμέτρησε 20 τραυματίες στις τάξεις της και συνέλαβε 44 ανθρώπους στη διάρκεια των συγκρούσεων αυτών, των πιο βίαιων που έχουν ξεσπάσει τα τελευταία χρόνια στην πόλη.

Οι συγκρούσεις ξέσπασαν αφού η ισραηλινή αστυνομία κινητοποιήθηκε για να περιφρουρήσει μια πορεία που οργάνωσε το ακροδεξιό εβραϊκό κίνημα Lahava, μια οργάνωση ανοικτά εχθρική προς τους Παλαιστίνιους, στην είσοδο της Παλιάς Πόλης της Ιερουσαλήμ.

Πέτρες και μπουκάλια εκτοξεύτηκαν μεταξύ των δύο πλευρών, και η αστυνομία χρησιμοποίησε χειροβομβίδες αναισθητοποίησης, δακρυγόνα και κανόνι νερού για να διαλύσει τα πλήθη.

Η Ανατολική Ιερουσαλήμ υπήρξε εδώ και καιρό ένα σημείο συγκρούσεων, με τη συνύπαρξη μεταξύ Εβραίων και Αράβων να αποδεικνύεται εξαιρετικά δύσκολη.

Το Ισραήλ κατέλαβε την Ανατολική Ιερουσαλήμ από τον πόλεμο της Μέσης Ανατολής του 1967 και θεωρεί δική του ολόκληρη την πόλη, αν και αυτό δεν αναγνωρίζεται από τη συντριπτική πλειοψηφία της διεθνούς κοινότητας. Οι Παλαιστίνιοι ισχυρίζονται την Ανατολική Ιερουσαλήμ ως τη μελλοντική πρωτεύουσα ενός δικού τους ανεξάρτητου κράτους.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.