ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Καλίν: (εκπρόσωπος Ερντογάν): «Ανήθικη» η στάση του Μπάιντεν

21:35 - 25 Απρ 2021 | Ειδήσεις
Καλίν: (εκπρόσωπος Ερντογάν): «Ανήθικη» η στάση του Μπάιντεν
Η επίσημη τοποθέτηση Ερντογάν μετά την αναγνώριση της Γενοκτονίας των Αρμενίων από τις ΗΠΑ αναμένεται στο υπουργικό συμβούλιο της Δευτέρας (26/4) και θα είναι έντονη (τουλάχιστον στα λόγια), αν κρίνει κανείς από τις μέχρι τώρα δηλώσεις Τούρκων αξιωματούχων.

Ενδεικτική είναι η δήλωση που έκανε ο Ιμπραΐμ Καλίν, εκπρόσωπος της τουρκικής προεδρίας, ο οποίος χαρακτήρισε την Κυριακή (25/4) "ανήθικη" τη στάση του Τζο Μπάιντεν.

"Ο πρόεδρός μας ζήτησε τη σύσταση μίας κοινής ιστορικής επιτροπής προκειμένου να διερευνηθούν τα γεγονότα του 1915, αλλά αυτοί που φοβούνται ότι θα αποκαλυφθεί η αλήθεια με έγγραφα, δεν ανταποκρίνονται στην πρόσκληση μας. Ο πρόεδρος των ΗΠΑ υιοθέτησε μία ανήθικη στάση, αγνοώντας τα γεγονότα", δήλωσε ο Καλίν. "Εμείς συμβουλεύουμε τον Αμερικανό πρόεδρο να κοιτάξει το παρελθόν και το παρόν της ίδιας του της χώρας", συνέχισε.

Υπενθυμίζεται πως ο πρόεδρος της Τουρκίας κατηγόρησε χθες "τρίτους" ότι παρεμβαίνουν στις υποθέσεις της Τουρκίας, την ώρα που ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν αναγνώρισε επίσημα τη γενοκτονία των Αρμενίων.

 
Τελευταία τροποποίηση στις 21:17 - 25 Απρ 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.