ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ινδία: Πλούσιοι φεύγουν με jet για να μην κολλήσουν Covid-19

08:08 - 26 Απρ 2021 | Ειδήσεις
Ινδία: Πλούσιοι φεύγουν με jet για να μην κολλήσουν Covid-19
Ορισμένοι από τους πιο πλούσιους ανθρώπους στην Ινδία πληρώνουν δεκάδες χιλιάδες δολάρια για να φύγουν από τη χώρα, μετά το νέο παγκόσμιο ρεκόρ καθημερινών μολύνσεων από την πανδημία.

Την τελευταία εβδομάδα, η Ινδία έχει γίνει το νέο επίκεντρο του κορονοΐού, ο οποίος έχει κατακλύσει εντελώς το σύστημα υγειονομικής περίθαλψης της χώρας και έχει οδηγήσει σε τρομερή έλλειψη οξυγόνου.

Την Κυριακή 25/4, αξιωματούχοι της δημόσιας υγείας ανέφεραν 349.691 νέα κρούσματα COVID-19 στη χώρα, σύμφωνα με το Sky News. Επίσης μέτρησαν 2.767 θανάτους -ακόμα ένα νέο ρεκόρ-, και παράλληλα, ορισμένα έθνη ανακοίνωσαν ότι θα εφαρμόσουν ταξιδιωτικούς περιορισμούς σε επισκέπτες από την Ινδία.

Οι ανησυχητικοί αριθμοί ωθούν τους πλούσιους Ινδούς να πληρώσουν μεγάλα ποσά για πτήσεις της τελευταίας στιγμής και ιδιωτικά αεροσκάφη, καθώς ισχύουν περιορισμοί ταξιδιού για τις δημόσιες πτήσεις.

Ένας δημοφιλής προορισμός φαίνεται να είναι τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, που βρίσκονται σε μικρή απόσταση από την Ινδία. Ωστόσο, ανακοίνωσαν ότι από τις 25 Απριλίου απαγορεύουν την είσοδο ταξιδιωτών από την Ινδία για 10 ημέρες.

Ένας εκπρόσωπος της εταιρείας Air Charter Service India δήλωσε ότι το ποσό των τόκων για ιδιωτικά αεροσκάφη είναι " τρελό".

"Έχουμε 12 πτήσεις αύριο για Ντουμπάι και κάθε πτήση είναι εντελώς πλήρης", δήλωσε.

"Ζητήσαμε περισσότερα αεροσκάφη από το εξωτερικό για να καλύψουμε τη ζήτηση ... Κοστίζει 38.000 $ η ενοικίαση 13 θέσεων από τη Βομβάη στο Ντουμπάι και 31.000 $ η ενοικίαση ενός εξαθέσιου αεροσκάφους", δήλωσε εκπρόσωπος της Enthrall Aviation.

"Οι άνθρωποι κάνουν ομάδες και κανονίζουν να μοιράζονται τα τζετ μας για να πάρουν θέση... Είχαμε κάποια ζήτηση για την Ταϊλάνδη, αλλά οι περισσότεροι θέλουν να πάνε στο Ντουμπάι", πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τους Sunday Times, τουλάχιστον οκτώ ιδιωτικά αεροσκάφη μεταφέρθηκαν στη Βρετανία από την Ινδία τις τελευταίες 24 ώρες τη στιγμή που το Ηνωμένο Βασίλειο εφάρμοσε τη δική του απαγόρευση ταξιδιού στη χώρα. Αναφέρεται ότι αυτές οι πτήσεις ενδέχεται να έχουν κοστίσει περισσότερα από 138.000 $ (100.000 £) για μόλις εννιά ώρες ταξιδιού.

Να σημειωθεί ότι στο Νέο Δελχί, λέγεται πως ένα άτομο πεθαίνει από COVID-19 κάθε τέσσερα λεπτά.

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ δήλωσε το Σάββατο ότι ανησυχεί σοβαρά για την επιδείνωση της κατάστασης στην Ινδία και ότι είναι σε συνομιλίες για παροχή επιπλέον βοήθειας στους εργαζόμενους στον τομέα της υγείας.

"Οι καρδιές μας πηγαίνουν στον Ινδικό λαό εν μέσω της φρικτής επιδημίας COVID-19", δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν στο Twitter. «Συνεργαζόμαστε στενά με τους εταίρους μας στην ινδική κυβέρνηση και θα διαθέσουμε γρήγορα πρόσθετη υποστήριξη στον λαό της Ινδίας και στους ήρωες υγειονομικής περίθαλψης της Ινδίας».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.