ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Facebook: Παραβίασε τα δεδομένα 533 εκατομμυρίων χρηστών!

14:23 - 26 Απρ 2021 | Ειδήσεις
Facebook: Παραβίασε τα δεδομένα 533 εκατομμυρίων χρηστών!
Τις αυθαιρεσίες του Facebook, που παραβιάζει συστηματικά λογαριασμούς χρηστών, χωρις να λογοδοτεί πουθενά, καταγγέλει, με ερώτηση της προς την Κομισιόν, η Γαλλίδα ευρωβουλευτής της Ομάδας Ταυτότητας και Δημοκρατίας Virginie Joron και ζητεί να ληφθούν νομικά μέτρα κατά αυτού του Μέσου Κοινωνικής Δικτύωσης!

Επικαλούμενη στοιχεία, που δημοσιεύθηκαν στις αρχές Απριλίου 2021, η Γαλλίδα ευρωβουλευτής υποστηρίζει ότι, παραβιάσθηκαν τα προσωπικά δεδομένα 533 εκατομμυρίων λογαριασμών στο Facebook , με αποτέλεσμα να διακυβεύονται προσωπικές πληροφορίες, συμπεριλαμβανομένων αριθμών τηλεφώνου, τοποθεσιών και ορισμένων διευθύνσεων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου...

Οπως δε τονίζει, αυτή η παραβίαση θα μπορούσε να επηρεάσει 20 εκατομμύρια χρήστες Facebook μόνον στη Γαλλία !...

Αναφέρει δε ακόμη ότι, σύμφωνα με δημοσιεύματα, την Τρίτη 6 Απριλίου, το Facebook είπε στην Ιρλανδική Επιτροπή Προστασίας Δεδομένων ότι επέλεξε να μην ειδοποιήσει τις αρμόδιες αρχές, για την παράβαση, υποστηρίζοντας ότι η παράβαση έλαβε χώρα πριν από την έναρξη ισχύος του Γενικού Κανονισμού Προστασίας Δεδομένων της ΕΕ.

        Ρωτάει, τέλος, την Κομισιόν αν μπορεί να εξηγήσει εάν επιτρέπεται ή όχι στο Facebook να «επιλέξει να μην ειδοποιήσει» τις αρμόδιες αρχές για παραβίαση προσωπικών δεδομένων.

Αν μπορεί ,να ρίξει φως στα μέτρα που είναι διαθέσιμα ώστε οι εταιρείες όπως το Facebook να είναι υπόλογες όταν αποφασίζουν συνειδητά να κρατήσουν τις πληροφορίες για παραβίαση δεδομένων και τέλος, αν προτίθεται η Κομισιόν να λάβει νομικά μέτρα κατά του Facebook.

Νικος Ρούσσης – Στρασβούργο

 
 
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.