ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σάλος στη Βρετανία με το «Ας στοιβαχτούν τα πτώματα»

14:44 - 26 Απρ 2021 | Ειδήσεις
Σάλος στη Βρετανία με το «Ας στοιβαχτούν τα πτώματα»
«Όχι άλλα lockdown. Ας στοιβαχτούν τα πτώματα κατά χιλιάδες!». Αυτή η δήλωση "χρεώνεται" από ορισμένα βρετανικά ΜΜΕ στον Πρωθυπουργό, Μπόρις Τζόνσον και όπως είναι φυσικό έχει ξεσπάσει σάλος.

Η καυστική δήλωση φέρεται να ακούστηκε από τα «χείλη» του Μπόρις Τζόνσον όταν είχε τεθεί θέμα επιβολής ενός τρίτου lockdown, με τον υπουργό Επικρατείας Μάικλ Γκόουβ να τον προειδοποιεί ότι οι στρατιώτες έπρεπε να φυλάσσουν τα νοσοκομεία της χώρας που ήταν γεμάτα από θύματα του κορωνοϊού.

Πηγή προσκείμενη στον υπουργό Επικρατείας Μάικλ Γκόουβ, που ήταν παρών στη σύσκεψη, κατηγορεί τον Τζόνσον ότι είπε: «Όχι άλλα γαμ… lockdown. Ας στοιβαχτούν τα πτώματα κατά χιλιάδες!».

Από την πλευρά της, η Ντάουνινγκ Στριτ έσπευσε να διαψεύσει κατηγορηματικά ότι ο Βρετανός πρωθυπουργός προέβη σε αυτό το σχόλιο κι ότι «είναι ένα ακόμα ψέμα». 

Κυβερνητικοί αξιωματούχοι φέρονται να θεωρούν ότι πίσω από την εκρηκτική καταγγελία βρίσκεται ο πρώην σύμβουλος του Πρωθυπουργού, Ντόμινικ Κάμινγκς, ο οποίος τις τελευταίες ημέρες βρίσκεται σε σύγκρουση με την Ντάουνινγκ Στριτ μετά από διαρροές που έχουν φέρει σε δεινή θέση τον Βρετανό πρωθυπουργό.

Η κυβέρνηση αποδίδει τις διαρροές στον Ντόμινικ Κάμινγκς ως πράξη εκδίκησης μετά από την αποπομπή του τον περασμένο Νοέμβριο.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.