ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μήνυση Ε.Ε. κατά AstraZeneca για τις καθυστερήσεις στα εμβόλια

16:44 - 26 Απρ 2021 | Ειδήσεις
Μήνυση Ε.Ε. κατά AstraZeneca για τις καθυστερήσεις στα εμβόλια
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δήλωσε σήμερα (26/4) ότι έχει κινηθεί νομικά κατά της AstraZeneca, καθώς δεν τήρησε το συμβόλαιό της για τις παραδόσεις των εμβολίων κατά της Covid και δεν είχε ένα «αξιόπιστο» πλάνο προκειμένου να διασφαλίσει την έγκαιρη διάθεσή τους.

«Η Κομισιόν έχει κινηθεί νομικά από την Παρασκευή κατά της AstraZeneca», δήλωσε εκπρόσωπος της Επιτροπής κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, σημειώνοντας ότι και τα 27 κράτη – μέλη της Ε.Ε. υποστήριξαν αυτή την απόφαση.

Υπενθυμίζεται ότι η AstraZeneca είχε δεσμευθεί να παραδώσει 120 εκατ. δόσεις έως τα τέλη Μαρτίου και τελικά παρέδωσε μόλις 29,7 εκατ.

Όσον αφορά το δεύτερο τρίμηνο, οι αρχικές δεσμεύσεις για 180 εκατ. δόσεις έχουν προ πολλού ψαλιδιστεί στα 70 εκατομμύρια.

AstraZeneca: Αβάσιμες οι νομικές ενέργειες της ΕΕ

Η AstraZeneca δήλωσε πως οι νομικές ενέργειες που ξεκίνησε η Ευρωπαϊκή Ένωση εναντίον της φαρμακευτικής εταιρίας σχετικά με τις καθυστερήσεις στις παραδόσεις του εμβολίου της κατά της COVID-19 είναι χωρίς βάση και δεσμεύθηκε να υπερασπισθεί τον εαυτό της στο δικαστήριο.

Σε ανακοίνωσή της η εταιρεία αναφέρει πως «έχει τηρήσει πλήρως τη Συμφωνία Προαγοράς με την Ευρωπαϊκή Ένωση και θα υπερασπισθεί σθεναρά τον εαυτό της στο δικαστήριο».

Όπως τονίζει η AstraZeneca, «πιστεύουμε πως οποιαδήποτε δικαστική αγωγή είναι χωρίς ουσία και καλωσορίζουμε αυτήν την ευκαιρία να επιλυθεί αυτή η διαμάχη το ταχύτερο δυνατό».

 

Τελευταία τροποποίηση στις 16:47 - 26 Απρ 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.