ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Υπό πίεση ο Μπόρις Τζόνσον: Αποκαλύψεις που... καίνε

13:43 - 27 Απρ 2021 | Ειδήσεις
Υπό πίεση ο Μπόρις Τζόνσον: Αποκαλύψεις που... καίνε
Η φράση «αφήστε τα πτώματα να στοιβάζονται κατά χιλιάδες» έχει αποδοθεί στον Βρετανό πρωθυπουργό, Μπόρις Τζόνσον, ο οποίος βρίσκεται σε εξαιρετικά δύσκολη θέση.

Το αρχικό ρεπορτάζ της εφημερίδας Daily Mail έχει πλέον περάσει και σε άλλα μέσα, όπως το BBC και το ITV, τα οποία "στριμώχνουν" ακόμα περισσότερο τον Τζόνσον.

Το σχόλιο για τις στοίβες των πτωμάτων εκτοξεύθηκε από τον οργισμένο πρωθυπουργό εκτός της αίθουσας της υπουργικής σύσκεψης, από ένα γραφείο της Ντάουνινγκ Στριτ και το άκουσε μικρός αριθμός παρισταμένων, σύμφωνα με τα βρετανικά μέσα.

O ίδιος ο Βρετανός πρωθυπουργός προσπάθησε να αρνηθεί ότι έκανε ποτέ τέτοια αναφορά, και τώρα επιχειρεί να αλλάξει την ατζέντα στρεφόμενος στο άνοιγμα της οικονομίας που αποτελεί σαφώς πιο προνομιακό πεδίο για την κυβέρνησή του.

Παράλληλα, τις τελευταίες ημέρες έχουν προκύψει τεράστια ερωτηματικά σχετικά με την πανάκριβη ανακαίνιση της πρωθυπουργικής κατοικίας στην Οδό Ντάουνινγκ, με πληροφορίες να κάνουν λόγο για λογαριασμό 58.000 στερλινών (περίπου 67.000 ευρώ) που κάλυψε αρχικά το Συντηρητικό Κόμμα.

Τελικά ο κ. Τζόνσον υποχρέωθηκε να πληρώσει ο ίδιος το ποσό, αλλά και πάλι θα πρέπει αμέσως να δηλώσει ότι έλαβε δάνειο, καθώς και να πληρώσει το διόλου ευκαταφρόνητο ποσό των 26.500 στερλινών (σχεδόν 30.500 ευρώ) σε φόρους.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.