ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ευρωκοινοβούλιο: Εγκρίθηκε το ταξιδιωτικό Πιστοποιητικό- Ποιες αλλαγές προέκυψαν

19:52 - 29 Απρ 2021 | Ειδήσεις
Ευρωκοινοβούλιο: Εγκρίθηκε το ταξιδιωτικό Πιστοποιητικό- Ποιες αλλαγές προέκυψαν
Την πρόταση για «πράσινο πιστοποιητικό» ελεύθερης κυκλοφορίας στην Ε.Ε. για του πολίτες της αποφάσισε το Ευρωκοινοβούλιο. Το «πιστοποιητικό EU COVID-19» θα έχει ισχύ 12 μηνών. Η αλλαγή του ονόματος από το αρχικό «Ψηφιακό Πράσινο Πιστοποιητικό» προέκυψε χάριν αποφυγής παρανοήσεων όσον αφορά το «εμβόλιο-διαβατήριο».

Το συγκεκριμένο έγγραφο, ψηφιακό ή έντυπο, θα πιστοποιεί τον εμβολιασμό του ατόμου ή το πρόσφατο αρνητικό τεστ ή εναλλακτικά την ανάρρωσή του. Το κράτος- μέλος δε θα μπορεί να επιβάλει καραντίνα ή τεστ στον κάτοχο του πιστοποιητικού. Επιπλέον, θα υπάρχει έλεγχος των εγγράφων για αποτροπή απάτης ή πλαστογραφία, αλλά δε θα αποθηκεύονται ούτε σε κράτη μέλη προορισμού, ούτε σε ευρωπαϊκή βάση δεδομένων.

Σύμφωνα με τους Ευρωβουλευτές, δεν πρόκειται για ένα έγγραφο-προϋπόθεση για την ελεύθερη κυκλοφορία. Βέβαια, προκειμένου να υπάρξει πρόληψη για τυχόν διακρίσεις σε βάρος των μη-εμβολιασμένων για οικονομικούς λόγους, το Ευρωκοινοβούλιο τόνισε πως θα «εξασφαλίσουν καθολικά, προσιτά, έγκαιρα και δωρεάν διαγνωστικά τεστ».

{https://twitter.com/EP_President/status/1387802510904201218}

Οι ευρωπαϊκοί τομείς της αεροπορίας, των ταξιδιών και του τουρισμού επιδοκίμασαν την ανακοίνωση, η οποία ανοίγει το δρόμο για τις τελικές διαπραγματεύσεις με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το Συμβούλιο προτού εφαρμοστεί σε ολόκληρη την Ένωση. Επόμενος στόχος είναι η επίτευξη της συμφωνίας πριν την καλοκαιρινή τουριστική περίοδο, με όσο το δυνατό λιγότερους περιορισμούς και δωρεάν τεστ.

Τελευταία τροποποίηση στις 20:00 - 29 Απρ 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.