ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ο ΠΟΥ ενέκρινε την επείγουσα χρήση του εμβολίου της Moderna

10:56 - 02 Μαϊ 2021 | Ειδήσεις
Ο ΠΟΥ ενέκρινε την επείγουσα χρήση του εμβολίου της Moderna
Το «πράσινο φως» άναψε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) στην επείγουσα χρήση του εμβολίου της Moderna κατά της Covid-19.

Πρόκειται για το πέμπτο εμβόλιο που επικυρώνεται από τον διεθνή οργανισμό για τέτοια χρήση, διαδικασία με στόχο να επισπευστεί η έγκριση του εμβολίου από τα κράτη.

«Στόχος είναι να καταστούν διαθέσιμα φάρμακα, εμβόλια και διαγνωστικά μέσα το συντομότερο δυνατόν προκειμένου να αντιμετωπιστεί η επείγουσα κατάσταση», εξήγησε ο ΠΟΥ σε ανακοίνωσή του.

Η διαδικασία βοηθά χώρες που δεν έχουν τα μέσα να αξιολογήσουν μόνες τους την αποτελεσματικότητα και την ασφάλεια ενός φαρμάκου ή ενός εμβολίου να αποκτούν ταχύτερα πρόσβαση σε θεραπείες.

{https://twitter.com/moderna_tx/status/1388273437223882754}

Παράλληλα θα επιτρέψει στον μηχανισμό Covax -που έχει συσταθεί από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας και εταίρους του (την Παγκόσμια Συμμαχία για Εμβόλια και Ανοσοποιήσεις -Gavi- και τον Συνασπισμό για Καινοτομίες Επιδημιολογικής Ετοιμότητας) με στόχο τη διανομή εμβολίων κυρίως κατά της Covid σε μη προνομιούχα κράτη- να εξετάσει τη διάθεση επιπλέον εμβολίων.

Η αναπληρώτρια γενική διευθύντρια του ΠΟΥ, Μαριάντζελα Σιμάο, είχε προαναγγείλει εξάλλου πως η ανεξάρτητη επιτροπή του ΠΟΥ θα αξιολογούσε το εμβόλιο της Moderna, ένα εμβόλιο της κινεζικής Sinopharm, ενώ αναμένεται να εξετάσει και ένα άλλο σημαντικό κινεζικό εμβόλιο, που παρασκευάζεται από την Sinovac Biotech, την επόμενη εβδομάδα

Τελευταία τροποποίηση στις 11:02 - 02 Μαϊ 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.