ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μπάφετ: Η οικονομία των ΗΠΑ «αγγίζει» εξαιρετικά υψηλές ταχύτητες

15:17 - 02 Μαϊ 2021 | Ειδήσεις
Μπάφετ: Η οικονομία των ΗΠΑ «αγγίζει» εξαιρετικά υψηλές ταχύτητες
Ο Γουόρεν Μπάφετ επαίνεσε την «απροσδόκητη δύναμη της αμερικανικής οικονομίας», κατά τη διάρκεια της ετήσιας γενικής συνέλευσης των μετόχων της Berkshire Hathaway. Ο θρυλικός Αμερικανός επενδυτής είπε το Σάββατο ότι η Berkshire Hathaway ανακάμπτει από μια οικονομία των Η.Π.Α. που είναι πολύ καλύτερη από τις προβλέψεις του κατά τις αρχές της πανδημίας, επισημαίνοντας ότι το 85% της οικονομικής δραστηριότητας κινείται με «εξαιρετικά υψηλή ταχύτητα».

Μιλώντας στην ετήσια συνάντηση της Berkshire, ο κ. Μπάφετ ανέφερε ότι η οικονομία έχει ανακάμψει με εξαιρετικά αποτελεσματικό τρόπο μετά τα κίνητρα από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ και τα φορολογικά κίνητρα από το Κογκρέσο. «Έκαναν τη δουλειά», είπε ο κ. Μπάφετ. «Αυτήν την στιγμή το 85% της οικονομίας λειτουργεί με εξαιρετικά υψηλή ταχύτητα.»

Σύμφωνα με τον κ. Μπάφετ αυτή ήταν μία άκρως ασυνήθιστη ύφεση. Παρά τα υπάρχοντα ζητήματα, οι επιχειρήσεις βρίσκονται σε πολύ καλή κατάσταση σε πολλούς κλάδους της οικονομίας… αν και εξακολουθούν να υπάρχουν προβλήματα προς επίλυση σε κάποιους τομείς.

Ο κ. Μπάφετ αναφέρθηκε στην «εισροή εταιρειών ειδικού σκοπού εξαγοράς (SPAC, Special Purpose Acquisition Company) άπειρων επενδυτών που στοχεύουν μόνο στο γρήγορο κέρδος και έχουν κάνει τις αγορές να μοιάζουν με καζίνο», καθιστώντας δύσκολο για την Berkshire να αναπτύξει περισσότερα από τα αποθέματα μετρητών ύψους 145,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Όμως ο 90χρονος Μπάφετ διατήρησε την αισιοδοξία του για το μέλλον της εταιρείας που λειτουργεί από το 1965, ακόμα και μετά την αποχώρησή του. Πολλές από τις δεκάδες επιχειρήσεις της Berkshire ανακάμπτουν καθώς η ανησυχία για την πανδημία περιορίζεται, οι εμβολιασμοί προχωρούν και οι περιορισμοί στην επιχειρηματική δραστηριότητα αίρονται σταδιακά, ενώ ενισχύεται η εμπιστοσύνη για την οικονομία.

«Έχουμε δει κάποια παράξενα πράγματα να συμβαίνουν στον κόσμο τον τελευταίο χρόνο, τους τελευταίους 15 μήνες. Έχει ενισχυθεί η επιθυμία μας να καταλάβουμε ό,τι είναι δυνατόν για να βεβαιωθούμε ότι η Berkshire είναι, 50 ή 100 χρόνια από τώρα, κάθε κομμάτι που έχει οργανωθεί μέχρι σήμερα», τόνισε ο Μπάφετ, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Υπενθυμίζεται ότι η εταιρεία Berkshire Hathaway, που ανήκει στον Μπάφετ, ανακοίνωσε χθες (1/5) την αύξηση των λειτουργικών κερδών της κατά 20% στο πρώτο τρίμηνο του 2021.

Τελευταία τροποποίηση στις 15:17 - 02 Μαϊ 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.