ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΗΠΑ: Ο Μπάιντεν αύξησε το ετήσιο ανώτατο όριο αποδεκτών προσφύγων

09:11 - 04 Μαϊ 2021 | Ειδήσεις
ΗΠΑ: Ο Μπάιντεν αύξησε το ετήσιο ανώτατο όριο αποδεκτών προσφύγων
Την αύξηση του ανωτάτου ορίου του αριθμού των προσφύγων που γίνονται δεκτοί κάθε χρόνο στις ΗΠΑ σε 62.500 – από 15.000 – για φέτος, αποφάσισε ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν.

Μόλις δύο εβδομάδες νωρίτερα ο Μπάιντεν είχε αφήσει στα περσινά επίπεδα το συγκεκριμένο όριο, γεγονός που προκάλεσε πάρα πολλές αντιδράσεις. Θεωρήθηκε ανακόλουθος των λόγων τους και προκάλεσε πολλά αρνητικά σχόλια ακόμα και από φανατικούς υποστηρικτές του.

Η βουλευτής Αλεξάντρια Οκάσιο-Κορτέζ, φιγούρα της αριστερής πτέρυγας του Δημοκρατικού κόμματος, είχε καταγγείλει την μεταστροφή πολιτικής Μπάιντεν ως «απολύτως απαράδεκτη».

Ο Δημοκρατικός πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας, Μπομπ Μενέντεζ είχε αποδοκιμάσει ένα «εξαιρετικά χαμηλό» ανώτατο όριο.

Ο Δημοκρατικός πρόεδρος το... ξανασκέφτηκε και άλλαξε τελικά τα όρια που είχε θέσει ο Ρεπουμπλικάνος προκάτοχός του, Ντόναλντ Τραμπ, υπέρμαχος της σκληρής αντιμεταναστευτικής πολιτικής.

Σε ανακοίνωσή του ο Μπάιντεν δήλωσε ότι η απόφασή του «διαγράφει τον ιστορικά χαμηλό αριθμό των 15.000 που είχε ορίσει η προκάτοχη κυβέρνηση, αριθμός που δεν αντικατοπτρίζει τις αξίες της Αμερικής ως έθνος που υποδέχεται και υποστηρίζει πρόσφυγες».

«Είναι σημαντικό να πάρουμε σήμερα αυτή την απόφαση για να εξαλείψουμε κάθε τυχόν αμφιβολία που παραμένει στο μυαλό των προσφύγων σε όλο τον κόσμο που έχουν υποφέρει τόσο πολύ και που περιμένουν με ανυπομονησία να ξεκινήσουν την νέα τους ζωή», είπε.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.