ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Καρφιά» Τσελίκ κατά της Frontex: Μετατρέψατε τη Μεσόγειο σε «νεκροταφείο»

20:07 - 04 Μαϊ 2021 | Ειδήσεις
«Καρφιά» Τσελίκ κατά της Frontex: Μετατρέψατε τη Μεσόγειο σε «νεκροταφείο»
Πυρά κατά της Frontex εξαπέλυσε ο εκπρόσωπος Τύπου του AKP, Ομέρ Τσελίκ, κατηγορώντας τον ευρωπαϊκό Οργανισμό Συνοριοφυλακής πως με το να περιπολεί στο Αιγαίο και να αποτρέπει την παράνομη μετανάστευση προς τα ελληνικά νησιά, «μετέτρεψε την Μεσόγειο σε νεκροταφείο».

«Για αυτή την υπηρεσία την Frontex που εργάζεται εξ ονόματος της ΕΕ έχουμε θέσει επανειλημμένα το πώς απωθεί τις βάρκες των μεταναστών, το πως κατέστησε τη Μεσόγειο ένα νεκροταφείο της Δημοκρατίας όπως και το κατά πόσο είναι υπεύθυνη για τους θανάτους σε Μεσόγειο και Αιγαίο.

Σχετικά με τις επαναπροωθήσεις που κάνουν, εμείς και το υπουργείο Εσωτερικών μας έχουμε κάνει πολλές δηλώσεις και κοινοποιήσαμε πολλές φωτογραφίες», ανέφερε ο Τσελίκ σε Τούρκους δημοσιογράφους.

«Ο κύριος πρόεδρος της Δημοκρατίας μας πολλές φορές κατά τις συναντήσεις του με τους Ευρωπαίους ηγέτες, τους είπε πώς αυτές οι επαναπροωθήσεις είναι μία απάνθρωπη στάση, καλώντας τους να πάρουν μία ισχυρή θέση απέναντι σε αυτά που κάνει η Ελλάδα και η Frontex. Αλλά παρά τις απάνθρωπες αυτές εικόνες που δημοσιεύτηκαν σε όλες τις τηλεοράσεις του κόσμου, κάποιοι Ευρωπαίοι ηγέτες είπαν στον Πρόεδρο μας πως “εμείς δεν είμαστε ενήμεροι για αυτό».

Και αν και ο κύριος Πρόεδρος μας είπε πως «Εμείς θα σας στείλουμε πάλι τις φωτογραφίες και τα ντοκουμέντα», δυστυχώς κανείς ηγέτης δεν εμφανίστηκε να πάρει μία ισχυρή ενάντια θέση και έτσι αυτές οι επαναπροωθήσεις και έτσι αυτές οι δραστηριότητες που οδηγούνε αυτούς τους ανθρώπους που διαφεύγουν από το θάνατο, στα νερά της Μεσογείου και του Αιγαίου συνεχίζονται», πρόσθεσε ο Τσελίκ.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.