ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μπάιντεν: Να εμβολιαστεί το 70% των Αμερικανών ως τον Ιούλιο

22:27 - 04 Μαϊ 2021 | Ειδήσεις
Μπάιντεν: Να εμβολιαστεί το 70% των Αμερικανών ως τον Ιούλιο
Στον εμβολιασμό του 70% του ενήλικου πληθυσμού στις ΗΠΑ, με τουλάχιστον μία δόση μέχρι τις 4 Ιουλίου, στοχεύει η κυβέρνηση του Τζο Μπάιντεν. Ο νέος στόχος του Αμερικανού προέδρου ανακοινώνεται ύστερα από μια περίοδο κατά την οποία διαπιστώθηκε μικρή επιβράδυνση στις χορηγήσεις δόσεων.

Ωστόσο, ο Μπάιντεν πέτυχε τον αρχικό στόχο που είχε θέσει, σύμφωνα με τον οποίο οι εμβολιασμοί κατά τις πρώτες 100 ημέρες της θητείας του θα ξεπερνούσαν τους 100 εκατ. Οι εμβολιασμοί, πλέον, στις ΗΠΑ έχουν ξεπεράσει τους 200 εκατ., ενώ και τις δύο δόσεις έχουν λάβει 160 εκατ. κόσμου.

Στον αγώνα για το χτίσιμο τείχους ανοσίας, ο Μπάιντεν θα επιστρατεύσει δεκάδες χιλιάδες φαρμακεία για ραντεβού εμβολιασμών, ενώ θα δημιουργηθούν περισσότερες κινητές κλινικές και την ίδια ώρα θα αποσταλούν περισσότερες δόσεις σε επαρχιακά ιατρικά κέντρα.

Η κυβέρνηση Μπάιντεν αποφάσισε, ακόμη, ότι σε περίπτωση που οι πολιτείες δεν προχωρήσουν στην πλήρη κατανομή των δόσεών τους, τότε αυτές θα σταλούν σε άλλες πολιτείες που τις έχουν ανάγκη.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ σχεδιάζει, επίσης, ισχυρότερη χρηματοδότηση για εκστρατείες προσέγγισης όσων εμφανίζονται δύσπιστοι απέναντι στον εμβολιασμό.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.