ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αυστρία: 42 εκατ. δόσεις εμβολίου για τα επόμενα δύο έτη

16:06 - 05 Μαϊ 2021 | Ειδήσεις
Η Αυστρία ετοιμάζεται να αγοράσει 42 εκατομμύρια δόσεις εμβολίων για το 2022 και το 2023, διαθέτοντας ποσό 800 εκατομμυρίων ευρώ, ως ασπίδα προστασίας για την πανδημία, όπως ανακοίνωσε ο ομοσπονδιακός καγκελάριος Σεμπάστιαν Κουρτς.

Όπως επισήμανε ο ίδιος, αυτή την στιγμή υπολογίζεται ότι μετά την πρώτη ανοσοποίηση θα απαιτηθούν περαιτέρω ανανεωτικοί εμβολιασμοί, ενδεχομένως και με εμβόλια προσαρμοσμένα σε νέες παραλλαγές του κορονοϊού.

Οι δόσεις εμβολίων που δεν χρησιμοποιούνται μπορούν να μεταπωληθούν ή να δωρηθούν μέσω πολυμερών προγραμμάτων βοήθειας. Σύμφωνα με την κυβέρνηση, το πρόσθετο κόστος θα καλυφθεί από το Ταμείο Κρίσης CoV.

Από αυτά τα εμβόλια, 35 εκατομμύρια θα προέρχονται από την Pfizer/Biontech, τρία εκατομμύρια από τη Moderna και τέσσερα εκατομμύρια από την Johnson & Johnson, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

"Από τη μία πλευρά, δεν είναι ακόμη γνωστό πόσο θα διαρκεί τελικά η προστασία εμβολιασμού μετά την πρωτογενή ανοσοποίηση και, από την άλλη πλευρά, προς το παρόν δεν είναι επίσης σαφές εάν και σε ποιο βαθμό θα χρειαστούν περαιτέρω εμβολιασμοί στο μέλλον λόγω νέων παραλλαγών του SARS-CoV-2, προκειμένου να συνεχίσει να παρέχεται η βέλτιστη προστασία εμβολιασμού", αναφέρεται στην σχετική εισήγηση του υπουργικού συμβουλίου.

Προς το παρόν είναι φυσικό στην Αυστρία -- όπως και στην υπόλοιπη Ευρωπαϊκή Ένωση -- το επίκεντρο να εξακολουθεί να είναι η τρέχουσα εκστρατεία εμβολιασμού, η οποία υπήρξε σε μεγάλη κλίμακα μόνο από το Πάσχα, και τώρα είναι σημαντικό να μπορέσει όσο το δυνατόν μεγαλύτερο μέρος του ενήλικου πληθυσμού να έχει τουλάχιστον τον πρώτο μερικό εμβολιασμό μέχρι τις αρχές του καλοκαιριού.

Αυτό είναι καθοριστικό για την περαιτέρω οικονομική ανάπτυξη και ειδικότερα για την Αυστρία κεντρική σημασία έχει η αναβίωση του τουρισμού το καλοκαίρι και σε αυτό αποφασιστικό ρόλο θα διαδραματίσει το "ψηφιακό πράσινο πιστοποιητικό".

Copyright © 1999-2021 Premium S.A. All rights reserved.