ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μπάιντεν: Στοχεύει σε μεγαλύτερη ανοσία με εμβολιασμούς παιδιών

08:03 - 06 Μαϊ 2021 | Ειδήσεις
Μπάιντεν: Στοχεύει σε μεγαλύτερη ανοσία με εμβολιασμούς παιδιών
Ο Πρόεδρος Τζο Μπάιντεν έχει σχέδια εμβολιασμού του 70% των ενηλίκων των ΗΠΑ έως τις 4 Ιουλίου και θα ξεκινήσει το ταχύτερο δυνατό για τους εφήβους 12 έως 15 ετών.

Ο νέος στόχος του κ. Μπάιντεν περιλαμβάνει τον εμβολιασμό 160 εκατομμυρίων ενηλίκων μέχρι την Ημέρα Ανεξαρτησίας στις 4 Ιουλίου.

Ο στόχος είναι αρκετά κοντά, καθώς 105 εκατομμύρια έχουν κάνει ήδη τα απαιτούμενα εμβόλια, και οι ΗΠΑ εμβολιάζουν σχεδόν ένα εκατομμύριο ενήλικες την ημέρα. Αλλά ο ρυθμός εμβολιασμού είναι ο μισός από αυτό που ήταν μόλις πριν από τρεις εβδομάδες.

Ο κ. Μπάιντεν είπε ότι η κυβέρνησή του εργάζεται για να κερδίσει «αυτούς που έχουν αμφιβολίες» για τα εμβόλια.

Το Ισραήλ - ένας παγκόσμιος ηγέτης στα ποσοστά εμβολιασμού - έχει ξανανοίξει σχεδόν πλήρως την οικονομία του και έχει δει τον αριθμό των νέων περιπτώσεων κορονοϊού να πέφτουν σχεδόν στο μηδέν, με πάνω από το 60% του πληθυσμού να έχει λάβει τουλάχιστον την πρώτη δόση.

Η ανοσία της αγέλης συμβαίνει όταν αρκετός πληθυσμός έχει προστασία έναντι μιας λοίμωξης, η οποία σταματά να είναι σε θέση να εξαπλωθεί και κατά συνέπεια ακόμη και άτομα που δεν έχουν οι ίδιοι ανοσία προστατεύονται έμμεσα.

Για τον Covid, το εκτιμώμενο επίπεδο για την ανοσία της αγέλης είναι τουλάχιστον το 65% -70% των ατόμων να έχουν προστασία έναντι μόλυνσης, αν και ο επικεφαλής ιατρικός σύμβουλος του κ. Μπάιντεν Dr Anthony Fauci έχει αυξήσει την εκτίμησή του στο 90%, και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) δήλωσε ότι το επίπεδο δεν είναι γνωστό.

Ο Πρόεδρος των Δημοκρατικών ανακοίνωσε επίσης έναν νέο ιστότοπο, vaccines.gov, τον οποίο οι Αμερικανοί μπορούν να χρησιμοποιήσουν για να βρουν ευκολότερα κέντρα εμβολιασμού μετά από εκτεταμένες καταγγελίες ότι η διαδικασία εγγραφής ήταν πολύ δύσκολη για ορισμένους.

Υπάρχει επίσης ένας αριθμός τηλεφώνου που οι Αμερικανοί μπορούν τώρα να στείλουν μήνυμα για να υποβάλουν τον ταχυδρομικό τους κώδικα και να μάθουν για τα κέντρα εμβολιασμού στην περιοχή τους.

Η Αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων εξετάζει εάν θα εγκρίνει το εμβόλιο Pfizer για παιδιά από 12 ετών.

Το εμβόλιο της Pfizer προς το παρόν έχει εγκριθεί στις ΗΠΑ για άτομα ηλικίας έως 16 ετών.

Ο κ. Μπάιντεν είπε ότι δεν θα παρέμβει στη διαδικασία της Υπηρεσίας, αλλά "εάν έρθει αυτή η ανακοίνωση, είμαστε έτοιμοι να προχωρήσουμε αμέσως".

Ο Πρόεδρος είπε στους δημοσιογράφους ότι τα εμβόλια θα σταλούν απευθείας στους παιδίατρους τις επόμενες εβδομάδες «έτσι οι γονείς και τα παιδιά τους μπορούν να μιλήσουν με τον οικογενειακό γιατρό τους για αυτό και να πάρουν την δόση από τον πάροχο που εμπιστεύονται περισσότερο. Εύκολα, γρήγορα και δωρεάν.»

Πρόσθεσε ότι 15.000 φαρμακεία θα διατεθούν επίσης για τους τους εφήβους ώστε να κάνουν το εμβόλιο τους.

"Και αν οι έφηβοι ταξιδεύουν φέτος το καλοκαίρι, μπορούν να κάνουν το πρώτο τους εμβολιασμό σε ένα μέρος και την δεύτερη δόση αλλού", πρόσθεσε.

Εάν εγκριθεί, το εμβόλιο θα είναι άμεσα διαθέσιμο σε περίπου 17 εκατομμύρια εφήβους ηλικίας 12 έως 15 ετών.

Ο Δρ Fauci είπε ότι τα παιδιά θα πρέπει πιθανώς να εμβολιαστούν για να επιστρέψει η ζωή στην κανονικότητα.

Με το 75% των Αμερικανών ηλικιωμένων να έχουν εμβολιαστεί πλήρως, τα ποσοστά λοιμώξεων έχουν αυξηθεί σε μη εμβολιασμένα παιδιά, σύμφωνα με μια μελέτη.

Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύθηκε τη Δευτέρα από την Αμερικανική Παιδιατρική Ακαδημία, τα παιδιά σε πολιτείες που μετρούν τις περιπτώσεις Covid ανά ηλικία αποτελούν σήμερα περίπου το 22,4% όλων των νέων μολύνσεων. Αυτό αποτελεί σημαντική αύξηση από το 3% των νέων ημερήσιων περιπτώσεων πέρυσι αυτή την εποχή, σύμφωνα με τη μελέτη.

Ο κ. Μπάιντεν είπε επίσης πως συζητά με αμερικανικές επιχειρήσεις να ανακοινώσει εκπτώσεις αγορών προς τους εμβολιασμένους Αμερικανούς.

"Συνεργαζόμαστε με μεγάλες αθλητικές ομάδες για να ξεκινήσουμε ειδικές προσφορές για τους υποστηρικτές τους. Πράγματα όπως δώρα εισιτηρίων, εμβολιασμοί στο γήπεδο, εκπτώσεις σε εμπορεύματα και άλλοι δημιουργικοί τρόποι για να διευκολύνουμε και να διασκεδάσουμε κατά τον εμβολιασμό", είπε.

Αρκετές αμερικανικές εταιρείες έχουν ήδη προσφέρει ανταμοιβές προς τους εμβολιασμένους.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.