ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ο ΠΟΥ ενέκρινε το κινεζικό Sinopharm για επείγουσα χρήση

13:18 - 08 Μαϊ 2021 | Ειδήσεις
Ο ΠΟΥ ενέκρινε το κινεζικό Sinopharm για επείγουσα χρήση
Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) άναψε το «πράσινο» φως για το εμβόλιο κατά της Covid-19 από την κρατική φαρμακευτική εταιρεία της Κίνας, Sinopharm, με σκοπό την επείγουσα χρήση του. Πρόκειται για το πρώτο εμβόλιο, που λαμβάνει έγκριση και δεν παράχθηκε σε δυτική φαρμακοβιομηχανία.

Σημειώνεται πως ήδη έχουν χορηγηθεί 65 εκατομμύρια δόσεις του συγκεκριμένου σκευάσματος, σε μία σειρά από χώρες εκτός από τις Αφρικής, της Ασίας, της Νότιας Αμερικής. Χρησιμοποιείται ακόμα και στην Ευρώπη, σε χώρες εκτός ΕΕ αλλά και στην Ουγγαρία που είναι μέλος.

Οι πληροφορίες που έχουμε για το εμβόλιο είναι λίγες ωστόσο σύμφωνα με δημοσιεύματα η αποτελεσματικότητα του φτάνει στο 79%. Διατηρείται σε κανονικές θερμοκρασίες ψυγείου και ήδη έχουν χορηγηθεί 65 εκατομμύρια δόσεις του σκευάσματος.

Σημειώνεται ότι ο ΠΟΥ έχει ήδη δώσει έγκριση για επείγουσα χρήση σε εμβόλια κατά της Covid-19, τα οποία έχουν αναπτύξει οι εταιρείες Pfizer-BioNTech, AstraZeneca, Johnson & Johnson και την περασμένη εβδομάδα σε εκείνο της Moderna.

Η απόφαση για την έγκριση του εμβολίου της Sinopharm ελήφθη από την τεχνική συμβουλευτική επιτροπή του ΠΟΥ, η οποία ξεκίνησε τις διαβουλεύσεις στις 26 Απριλίου προκειμένου να αξιολογήσει τα πιο πρόσφατα κλινικά δεδομένα όπως και τις κατασκευαστικές πρακτικές της Sinopharm.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.