ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

SpaceX: Πληρωμές με dogecoin ανακοίνωσε ο Μασκ-Η αποκάλυψη για Άσπεργκερ

18:16 - 10 Μαϊ 2021 | Ειδήσεις
SpaceX: Πληρωμές με dogecoin ανακοίνωσε ο Μασκ-Η αποκάλυψη για Άσπεργκερ
Ο Elon Musk ανακοίνωσε ότι η εταιρεία πυραύλων SpaceX θα ξεκινήσει να δέχεται το κρυπτονόμισμα dogecoin για πληρωμές.

Σε ένα tweet, ο Μασκ τόνισε ότι η εταιρεία εξερεύνησης του διαστήματος θα λανσάρει το "DOGE-1 Mission to the Moon" στις αρχές του επόμενου έτους.

Η κίνηση ήρθε μετά την συνεχή πτώση του dogecoin αφότου ο δισεκατομμυριούχος είπε στην τηλεόραση ότι ήταν «μπελάς».

Τον περασμένο μήνα, έγραψε στο Twitter ότι το SpaceX θα έβαζε «κυριολεκτικά ένα Dogecoin στο φεγγάρι».

Η Geometric Energy Corporation του Καναδά ανακοίνωσε την αποστολή που χρηματοδοτήθηκε από το dogecoin νωρίτερα την Κυριακή, αν και η δήλωση δεν αποκάλυψε την οικονομική της αξία.

"Αυτή η αποστολή θα δείξει την εφαρμογή του κρυπτονομίσματος πέρα ​​από την τροχιά της Γης και θα θέσει τα θεμέλια για το διαπλανητικό εμπόριο", ανέφερε η δήλωση του αντιπροέδρου εμπορικών πωλήσεων της SpaceX Tom Ochinero.

Τα tweets του κ. Μασκ τους τελευταίους μήνες βοήθησαν να μετατραπεί το κάποτε αόριστο ψηφιακό νόμισμα, το οποίο ξεκίνησε ως αστείο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, στο τέταρτο μεγαλύτερο κρυνόμισμα στον κόσμο.

Αυξήθηκε κατά περισσότερο από 800% τον τελευταίο μήνα, με τη συνολική αγοραία αξία του να ξεπερνά τα 70 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με τον ιχνηλάτη δεδομένων κρυπτονομισμάτων CoinGecko.com.

Ωστόσο, το dogecoin έχασε περισσότερο από το ένα τρίτο της τιμής του την Κυριακή, αφού ο κ. Musk το χαρακτήρισε «μπελά» ενώ ήταν καλεσμένος την τηλεοπτική εκπομπή κωμωδίας Saturday Night Live.

Τον Φεβρουάριο, η ηλεκτρική αυτοκινητοβιομηχανία Tesla, όπου ο κ. Musk είναι διευθύνων σύμβουλος, δήλωσε πως αγόρασε bitcoin αξίας 1,5 δισ. δολαρίων και πως σχεδίαζε να δεχτεί το κρυπτονόμισμα ως πληρωμή για τα οχήματά της.

Η ανακοίνωση θεωρήθηκε ως ένα ακόμη σημαντικό βήμα προς την επικράτηση της αποδοχής του bitcoin και συνέβαλε στην αύξηση της τιμής του κρυπτονομίσματος σε νέο ρεκόρ ύψους σχεδόν 62.000 δολαρίων.

Τον περασμένο μήνα, η Tesla ανακοίνωσε ότι τα κέρδη της για τους πρώτους τρεις μήνες του έτους ήταν 438 εκατομμύρια δολάρια, από 16 εκατομμύρια δολάρια πέρυσι, και πως στηρίχθηκε σε πωλήσεις Bitcoin και περιβαλλοντικών πιστώσεων.

Ο κ. Musk αποκάλυψε επίσης στο Saturday Night Live ότι έχει σύνδρομο Asperger.

Άτομα με Asperger ερμηνεύουν το περιβάλλον γύρω τους διαφορετικά από άλλα άτομα.

Θεωρείται πως είναι η πρώτη φορά που ο κ. Musk μίλησε για την κατάστασή του.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.