ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Apple-Ρωσία: Στη δικαιοσύνη για πρόστιμο 12 εκατ. δολαρίων

20:14 - 10 Μαϊ 2021 | Ειδήσεις
Apple-Ρωσία: Στη δικαιοσύνη για πρόστιμο 12 εκατ. δολαρίων
Η Apple κατέφυγε στην δικαιοσύνη εναντίον της Ομοσπονδιακής Αντιμονοπωλιακής Υπηρεσίας της Ρωσίας (FAS) αμφισβητώντας το επιβληθέν πρόστιμο των 12,1 εκατ. δολαρίων, σύμφωνα με το οποίο καταχράζεται τη δεσπόζουσα θέση της στην αγορά των εφαρμογών κινητών τηλεφώνων.

Στις 26 Απριλίου η FAS προχώρησε σε πρόστιμο την Apple Inc. μετά από καταγγελία της ρωσικής εταιρείας διαδικτυακής ασφαλείας Kaspersky Lab, σύμφωνα με την οποία το λειτουργικό σύστημα της Apple απέρριψε μια νέα έκδοση της εφαρμογής Safe Kids .

Η FAS δήλωσε ότι η διανομή εφαρμογών για κινητά από την Apple μέσω του λειτουργικού συστήματος iOS είχε ως αποτέλεσμα να προσφέρει στα δικά της προϊόντα ανταγωνιστικό πλεονέκτημα.

«Στις 26 Απριλίου η FAS επέβαλλε στην Apple Inc. πρόστιμο που υπερβαίνει τα 906,3 εκατομμύρια ρούβλια (12,1 εκ. δολαρίων) για παραβίαση της αντιμονοπωλιακής νομοθεσίας» αναφέρονταν στην ανακοίνωση της FAS.

Με ανακοίνωση της η Apple διαφωνεί με την απόφαση της FAS και θα υποβάλλει έφεση βασιζόμενη στις προβλεπόμενες διαδικασίες.

Το δικαστήριο της Μόσχας δέχθηκε τη προσφυγή της Apple, η οποία κατετέθη στις 7 Μαΐου, ενώ συζήτηση για την υπόθεση θα πραγματοποιηθεί στις 21 Ιουνίου.

Οι δυτικές εταιρείες τεχνολογίας πιέζουν ασφυκτικά την Ρωσία τους τελευταίους μήνες. Η αρμόδια ρωσική ρυθμιστική αρχή επικοινωνιών επιβράδυνε τη λειτουργία του Twitter, επειδή διατηρούσε στην πλατφόρμα παράνομο περιεχόμενο, σύμφωνα με τη Μόσχα, ενώ δεν έλειψε και η «επίθεση» στις Google, Facebook και στο TikTok της Alphabet.

Τελευταία τροποποίηση στις 20:14 - 10 Μαϊ 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.