ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ισραήλ- Παλαιστίνη: Τραγικός απολογισμός στη Γάζα- Βομβαρδισμοί δίχως τέλος

11:53 - 11 Μαϊ 2021 | Ειδήσεις
Ισραήλ- Παλαιστίνη: Τραγικός απολογισμός στη Γάζα- Βομβαρδισμοί δίχως τέλος
Τουλάχιστον 23 Παλαιστίνιοι, μεταξύ των οποίων και 9 παιδιά, έχουν πέσει νεκροί από τα Ισραηλινά πυρά στη λωρίδα της Γάζας, σύμφωνα με το Υπουργείο Υγείας της Παλαιστίνης, έπειτα από εκτόξευση ρουκετών από τη Χάμας στα παράλια του Ισραήλ.

Τα γεγονότα ακολούθησαν τις συγκρούσεις στο Αλ Άκσα της Ιερουσαλήμ.

Οι επιθέσεις έγιναν μετά την εκτόξευση αρκετών ρουκετών από τη Χάμας προς το Ισραήλ, απαιτώντας την καταστολή των ενεργειών του απέναντι στους Παλαιστίνιους.

Ο στρατός του Ισραήλ δήλωσε σήμερα, Τρίτη (11/5), μέσω του εκπροσώπου του, Jonathan Conricus, ότι χτύπησε 130 «στρατιωτικούς στόχους» στη Γάζα. Από την πλευρά του Ισραήλ υποστηρίζεται πως οι 15 νεκροί ήταν πράκτορες.

Νωρίτερα τη Δευτέρα (10/5), οι εντάσεις είχαν ως αποτέλεσμα των τραυματισμό περισσότερων από 300 Παλαιστινίων από τα Ισραηλινά αστυνομικά πυρά.

Το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών πραγματοποίησε επείγουσα σύσκεψη προκειμένου να συζητηθεί η επιτακτική ανάγκη αποκλιμάκωσης της έντασης στην περιοχή.

Εκκλήσεις για επιστροφή στη σταθερότητα έχουν γίνει παγκοσμίως, έπειτα από τα αμοιβαία πυρά μεταξύ Ισραήλ και Παλαιστίνης. Την αποκλιμάκωση της έντασης το συντομότερο δυνατόν ζητούν οι ΗΠΑ, η Ε.Ε. και το Ην. Βασίλειο.

Οι βομβαρδισμοί στη λωρίδα της Γάζας βρίσκονται σε εξέλιξη. Δεν υπάρχουν αναφορές θυμάτων μέχρι στιγμής.

 

Τελευταία τροποποίηση στις 11:53 - 11 Μαϊ 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.