ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΗΠΑ: Πιθανώς την Πέμπτη (13/5) η έναρξη εμβολιασμών σε παιδιά

13:16 - 11 Μαϊ 2021 | Ειδήσεις
ΗΠΑ: Πιθανώς την Πέμπτη (13/5) η έναρξη εμβολιασμών σε παιδιά
Το πράσινο φως για τα εμβόλια Pfizer/BioNTech COVID-19 δόθηκε για τα παιδιά ηλικίας 12 εως 15 στις Η.Π.Α. Μάλιστα, είναι πιθανό οι εμβολιασμοί να ξεκινήσουν από την Πέμπτη (13/5), επεκτείνοντας έτσι το πρόγραμμα εμβολιασμού της χώρας, που είχε αρχίσει σταδιακά να επιβραδύνεται.

Πρόκειται για το πρώτο εμβόλιο που εγκρίνεται στις Η.Π.Α. για τόσο μικρές ηλικίες, πράγμα που θεωρείται σημαντικό για την ασφαλή επιστροφή των νέων στα σχολεία. Παρά το γεγονός, πως τα παιδιά έχουν ήπια ή καθόλου συμπτώματα, είναι ευάλωτα στο να νοσήσουν βαριά ή να μεταδώσουν τον ιο.

Ο Πρόεδρος Μπάιντεν χαιρέτισε την εξέλιξη αυτή ως «μια υποσχόμενη πρόοδο στη μάχη κατά του ιού».

Παρά τη σημαντικότητα των εμβολίων ως ένα τρόπο να τελειώσει η πανδημία, οι ειδικοί ανησυχούν για τη διστακτικότητα ενηλίκων να εμβολιαστούν, πολύ περισσότερο όταν αφορά τα παιδιά τους.

Η Pfizer δήλωσε πως αναμένει δεδομένα για ασφαλή και αποτελεσματικό εμβολιασμό παιδιών ηλικίας 2 έως 11, μέσα στο Σεπτέμβρη.

Η σειρά του ΕΜΑ

Για το ζήτημα αναμένεται να τοποθετηθεί σύντομα και ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων.

Το εμβόλιο των Pfizer και BioNTech κατά της COVID-19 θα μπορούσε πιθανόν να λάβει ευρωπαϊκή έγκριση για χρήση σε παιδιά ηλικίας 12 ετών ίσως και στα τέλη αυτού του μήνα, όπως δήλωσε η εκτελεστική διευθύντρια της ευρωπαϊκής ρυθμιστικής αρχής φαρμάκων στην εφημερίδα Handelsblatt.

Τελευταία τροποποίηση στις 13:29 - 11 Μαϊ 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.