ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μιανμάρ: Εταιρείες εγκαταλείπουν συγκρότημα κτιρίων που συνδέεται με το στρατό

09:53 - 12 Μαϊ 2021 | Ειδήσεις
Μιανμάρ: Εταιρείες εγκαταλείπουν συγκρότημα κτιρίων που συνδέεται με το στρατό
Διεθνείς οργανισμοί και επιχειρήσεις εγκαταλείπουν κτίρια που συνδέονται με τους πραξικοπηματίες στρατιωτικούς ηγέτες στη Μιανμάρ.

Σύμφωνα με τα Ηνωμένα Έθνη, το συγκρότημα αυτό είναι χτισμένο σε έδαφος που ανήκει στο στρατό.

Υπενθυμίζεται ότι έχουν περάσει 100 ημέρες από το πραξικόπημα που πυροδότησε μαζικές διαμαρτυρίες σε όλη τη χώρα, στις οποίες εκατοντάδες πολίτες έχασαν τη ζωή τους.

Τον περασμένο μήνα ακτιβιστές κάλεσαν 18 ενοικιαστές του συγκροτήματος γραφείων και καταστημάτων στην καρδιά του εμπορικού κέντρου της Μιανμάρ να σταματήσουν αμέσως να υποστηρίζουν το στρατό. «Η Sule Square έχει μεγάλα- ονόματα ενοικιαστές που συνεχίζουν να νοικιάζουν εργασιακούς χώρους στο κτίριο, υποστηρίζοντας εμμέσως το στρατό», δήλωσαν οι ακτιβιστές της ομάδας Δικαιοσύνη για τη Μιανμάρ.

Έξι εταιρείες έχουν μετακομίσει ή επανεξετάσει το πλάνο τους, αλλά μόνο μία από αυτές ανέφερε τις στρατιωτική σύνδεση, όπως μεταδίδει το Reuters. Η Coca-Cola ανέφερε πως δε θα ανανεώσει το συμβόλαιο που λήγει τον επόμενο μήνα λόγω «αλλαγής επιχειρηματικών απαιτήσεων».

Η Παγκόσμια Τράπεζα, από την άλλη, δήλωσε  ότι «αξιολογούσε την κατάσταση στη Μιανμάρ, σύμφωνα με εσωτερικές πολιτικές και διαδικασίες».

Τελευταία τροποποίηση στις 09:53 - 12 Μαϊ 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.