ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τουρκία: Αποκλείει το ενδεχόμενο απόσυρσης από τη Λιβύη

14:14 - 12 Μαϊ 2021 | Ειδήσεις
Τουρκία: Αποκλείει το ενδεχόμενο απόσυρσης από τη Λιβύη
Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της Τουρκικής Προεδρίας Ιμπραήμ Καλίν, η Άγκυρα δεν αποσύρεται από τη Λιβύη. Όπως χαρακτηριστικά υποστήριξε «Ο βασικός λόγος της παρουσίας του στρατού μας είναι η παροχή εκπαίδευσης».

Ο εκπρόσωπος του Προέδρου Ερντογάν δήλωσε πως γνωρίζει την άσκηση πίεσης που ασκείται στους Λίβυους κυβερνήτες για να αποσυρθούν οι τουρκικές δυνάμεις. «Όμως οι Λίβυοι έδειξαν ξεκάθαρα τη στάση τους και ξεκαθάρισαν ότι θα συνεχιστεί η παρουσία μας στο πλαίσιο της συμφωνίας».

Επιπλέον, μίλησε αιχμηρά για την «παράνομη μονομερή έξοδο της Τουρκίας από το πρόγραμμα των F-35» από την πλευρά των ΗΠΑ.  Παράλληλα, ο Καλίν δήλωσε ότι αναμένεται υποχώρηση στο ζήτημα αυτό.  «Δεν βλέπουμε κάποιο ρίσκο ή κάποια απειλή ασφάλειας στο θέμα των F-35», ανέφερε.  

«Tα θέματα αυτά μπορούν να επιλυθούν με διαβουλεύσεις. Όμως πρέπει να ικανοποιούμε τις ανάγκες μας και προτεραιότητά μας είναι το εθνικό μας συμφέρον. Θα θέλαμε να συνεργαστούμε με τους συμμάχους μας όμως αυτό δεν μας αφήνει δίχως εναλλακτικές λύσεις» δήλωσε καταλήγοντας.

Τελευταία τροποποίηση στις 14:14 - 12 Μαϊ 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.