ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τα εμβόλια mRNA ίσως είναι αποτελεσματικά έναντι της ινδικής μετάλλαξης

16:20 - 12 Μαϊ 2021 | Ειδήσεις
Τα εμβόλια mRNA ίσως είναι αποτελεσματικά έναντι της ινδικής μετάλλαξης
Τα εμβόλια κατά της Covid-19 της Pfizer και της Moderna ίσως είναι αποτελεσματικά στην αντιμετώπιση της ινδικής παραλλαγής του ιού, ανακοίνωσε την Τετάρτη (12/5) ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΜΑ), επικαλούμενος «υποσχόμενες ενδείξεις».

Σε συνέντευξη Τύπου από τα γραφεία του ΕΜΑ στο Άμστερνταμ, ο οργανισμός ανακοίνωσε ακόμα ότι μέχρι στιγμής υπάρχουν «ελάχιστα δεδομένα» για τον εμβολιασμό των εγκύων.

«Παρακολουθούμε στενά όσα προκύπτουν» ανέφερε ο ΕΜΑ.

Τον κώδωνα του κινδύνου για το ινδικό στέλεχος της Covid-19 «κρούει» το τελευταίο διάστημα ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ), με τις ενδείξεις του ΕΜΑ να δημιουργούν ελπίδες.

{https://twitter.com/EMA_News/status/1392452899230437376}

Ακόμα, ο ΕΜΑ αναθεώρησε την Τετάρτη τις συστάσεις για το εμβόλιο της Janssen, θυγατρικής της Johnson & Johnson, ζητώντας από τους γιατρούς να πραγματοποιούν αιματολογικές εξετάσεις σε όσους εμφανίζουν θρόμβωση ή θρομβοπενία εντός τριών εβδομάδων από τον εμβολιασμό.

Τα εμβόλια ιιού φορέα, όπως αυτά της Janssen και της AstraZeneca, μπορούν σε σπάνιες περιπτώσεις να οδηγήσουν σε θρόμβωση σε συνδυασμό με θρομβοπενία (χαμηλά αιμοπετάλια), μια διαταραχή του αίματος που μπορεί να οδηγήσει σε θάνατο και χρήζει ειδικής ιατρικής αντιμετώπισης, σύμφωνα με τον ΕΜΑ.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.