ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Βρετανία: Κυβερνοεπιθέσεις από Ρωσία και Κίνα για «λεηλασία» της Δύσης

20:00 - 13 Μαϊ 2021 | Ειδήσεις
Βρετανία: Κυβερνοεπιθέσεις από Ρωσία και Κίνα για «λεηλασία» της Δύσης
Ο Υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας δήλωσε ότι το Πεκίνο και η Μόσχα χρησιμοποιούν κυβερνοεπιθέσεις για «σαμποτάζ, κλοπή και λεηλασία» καθώς και για «έλεγχο και λογοκρισία» των πολιτών τους.

O Ντόμινικ Ραάμπ, μιλώντας στο ετήσιο συνέδριο του Cyber ​​UK την Τετάρτη, συνέκρινε «αυταρχικά καθεστώτα» όπως η Κίνα, η Ρωσία, η Βόρεια Κορέα και το Ιράν με το σύστημα «δημοκρατικής εποπτείας και λογοδοσίας» της Βρετανίας. Ο ίδιος χαρακτηριστικά ανέφερε «οι αντίπαλοί μας χρησιμοποιούν την κυβερνητική τους δύναμη για να κλέψουν, να σαμποτάρουν και να λεηλατήσουν το διεθνές σύστημα».

Η Κίνα, επισήμανε ο Ραάμπ, έχει ευθύνη να καταδιώξει τα άτομα που ξεκινούν κυβερνοεπιθέσεις από την επικράτειά της, ακόμη και αν δεν συνδέονται με το κράτος. Πιο συγκεκριμένα, υποστήριξε ότι «ακόμη κι αν αυτό δεν συνδέεται άμεσα με το κράτος, έχουν την ευθύνη να διώξουν αυτές τις συμμορίες, αυτά τα άτομα, όχι να τους προστατεύσουν».

Η ομιλία του ΥΠΕΞ έρχεται να πλαισιώσει την απόφαση του Ηνωμένου Βασιλείου να ενισχύσει τις δυνατότητές του στην κυβερνοασφάλεια με νέες επενδύσεις, νέα νομοθεσία που στοχεύει στην καταπολέμηση της κατασκοπείας και στην πρόληψη της κλοπής πνευματικής ιδιοκτησίας. Παράλληλα, ανησυχία φαίνεται να επικρατεί και για τις δραστηριότητες της Ρωσίας και της Κίνας ειδικότερα.

Τελευταία τροποποίηση στις 19:56 - 13 Μαϊ 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.