ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

CDC: Αν εμβολιαστείτε... μπορείτε να βγάλετε τη μάσκα σας!

22:50 - 13 Μαϊ 2021 | Ειδήσεις
CDC: Αν εμβολιαστείτε... μπορείτε να βγάλετε τη μάσκα σας!
Σύμφωνα με τη διευθύντρια των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ, Δρ. Ροσέλ Γουόλνσκι, οι πλήρως εμβολιασμένοι πολίτες δε χρειάζεται να φορούν μάσκες ή να τηρούν κοινωνικές αποστάσεις σε εξωτερικούς ή εσωτερικούς χώρους, με εξαίρεση ορισμένες συνθήκες.

Κατά τη διάρκεια της σημερινής (13/5) ενημέρωσης του Λευκού Οίκου για την πανδημία της Covid-19, η ίδια δήλωσε πως «αν είσαι πλήρως εμβολιασμένος, μπορείς να ξεκινήσεις να κάνεις πράγματα που έχεις σταματήσει να κάνεις λόγω της πανδημίας». Προσέθεσε, επίσης, πως «όλοι αναμένουμε τη στιγμή που θα μπορούμε να επιστρέψουμε σε κάποια αίσθηση κανονικότητας».

Χαρακτηρίζοντας ως «συναρπαστική και δυνατή στιγμή», η Γουόλνσκι, αναφέρθηκε στα δεδομένα της επιστήμης που επιτρέπουν την επιστροφή στις εσωτερικές και εξωτερικές δραστηριότητες. Μάλιστα, χρησιμοποίησε τρεις μελέτες που υποδεικνύουν πως τα εμβόλια είναι αποτελεσματικά.

Σαφώς, η διευθύντρια του ΚΕΠΝ προειδοποίησε ότι τα άτομα που το ανοσοποιητικό τους σύστημα βρίσκεται σε κίνδυνο πρέπει να μιλήσουν με τους γιατρούς τους πριν εγκαταλείψουν τις μάσκες τους. Ενώ, κατέστησε σαφές πως η χρήση μάσκας κατά τη διάρκεια του ταξιδιού (σε λεωφορεία, τρένα, αεροπλάνα και μέσα μαζικής μεταφοράς) είναι προϋπόθεση και εξακολουθεί να ισχύει.

Τόνισε, επίσης, πως τα άτομα που αναπτύσσουν συμπτώματα Covid-19, ακόμη και εκείνα που έχουν εμβολιαστεί, πρέπει να ξαναβάλουν τη μάσκα τους και να ελεγχθούν. «Ο τελευταίος χρόνος μας έδειξε ότι αυτός ο ιός μπορεί να είναι απρόβλεπτος, οπότε αν τα πράγματα χειροτερέψουν, υπάρχει πάντα η πιθανότητα να χρειαστεί να κάνουμε μια αλλαγή σε αυτές τις συστάσεις», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Αλλά εφόσον κάποιος εμβολιαστεί πλήρως, κατέληξε, «μπορείτε να βγάλετε τη μάσκα σας».

Τελευταία τροποποίηση στις 22:45 - 13 Μαϊ 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.