ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πλήρωσε $5 εκατ. λύτρα η Colonial Pipeline-Σε λειτουργία ο αγωγός

23:21 - 13 Μαϊ 2021 | Ειδήσεις
Πλήρωσε $5 εκατ. λύτρα η Colonial Pipeline-Σε λειτουργία ο αγωγός
«Λύγισε» τελικά η αμερικανική εταιρεία εκμετάλλευσης αγωγών καυσίμων, Colonial Pipeline, καθώς πλήρωσε σχεδόν 5 εκατ. δολάρια σε χάκερ μετά την κυβερνοεπίθεση που δέχθηκε.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg, η εταιρεία πλήρωσε τα λύτρα σε κρυπτονόμισμα, που δεν είναι εφικτό να εντοπιστεί.

Ο Λευκός Οίκος ανέφερε ότι η θέση της αμερικανικής κυβέρνησης παραμένει ότι δεν είναι προς το συμφέρον των εταιρειών να πληρώνουν λύτρα. Πρόσθεσε ότι επαφίεται στις ιδιωτικές εταιρείες να λάβουν μέτρα για να προστατευθούν από τέτοιες επιθέσεις στο μέλλον.

Μετά την πληρωμή των λύτρων, ο αγωγός της Colonial Pipeline ξεκίνησε και πάλι να μεταφέρει καύσιμα προς την Ανατολική Ακτή των ΗΠΑ την ώρα που τα πρατήρια βενζίνης είχαν αρχίσει να «στεγνώνουν». Ωστόσο επισημαίνεται από τους διαχειριστές του αγωγού ότι ενδέχεται να χρειαστούν αρκετές ημέρες έως ότου επανέλθει ο αγωγός σε πλήρη δυναμικότητα.

Υπενθυμίζεται ότι η επαναλειτουργία του αγωγού, ο οποίος μεταφέρει περίπου ποσοστό 50% των καυσίμων που καταναλώνονται στην Ανατολική Ακτή των ΗΠΑ, ήρθε μετά από έξι ημέρες πλήρους αδράνειας μετά την κακόβουλη κυβερνοεπίθεση που δέχθηκε η Colonial Pipeline και αποδίδεται στο εγκληματικό δίκτυο DarkSide.

Τελευταία τροποποίηση στις 23:29 - 13 Μαϊ 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.