ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

H Νέα Ζηλανδία σχεδιάζει... επανασύνδεση με τον υπόλοιπο κόσμο

19:14 - 15 Μαϊ 2021 | Ειδήσεις
H Νέα Ζηλανδία σχεδιάζει... επανασύνδεση με τον υπόλοιπο κόσμο
Η πρωθυπουργός της Νέας Ζηλανδίας Jacinda Ardern ανακοίνωσε ότι η κυβέρνησή της σχεδιάζει να διερευνήσει περισσότερες ταξιδιωτικές «φούσκες» και να επανασυνδεθεί με έναν μετα-πανδημικό κόσμο, έπειτα από πάνω από ένα χρόνο με κλειστά σύνορα.

Τα σκληρά lockdown και η γεωγραφική της θέση βοήθησαν τη Νέα Ζηλανδία να εξαλείψει το νέο κορονοϊό εντός των συνόρων της, αλλά άφησε τη χώρα των 5 εκατομμυρίων απομονωμένη από τον υπόλοιπο κόσμο.

Με την πλειοψηφία των βασικών εργαζομένων της να έχουν εμβολιαστεί και με τον εμβολιασμό για τον ευρύτερο πληθυσμό να ξεκινά τον Ιούλιο, η κυβέρνηση ετοιμάζει ένα σχέδιο για το πώς θα ανοίξει εκ νέου.

Η Ardern ανέφερε ότι η Νέα Ζηλανδία άρχισε να «ξαναχτίζει την επαφή» ανοίγοντας τα ταξίδια χωρίς καραντίνα με τη γειτονική Αυστραλία και τα νησιά Κουκ του Νότιου Ειρηνικού, και εξετάζει περισσότερες τέτοιες επιλογές για ταξιδιωτικές φούσκες.

"Το Νιούε είναι η επόμενη αυτονόητη προσθήκη στη λίστα. Πέρα από αυτό είμαστε σχετικά ανοιχτόμυαλοι και αναμένω ότι θα υπάρχουν και άλλες χώρες με τις οποίες μπορούμε να διερευνήσουμε ευκαιρίες", δήλωσε η Ardern στην ομιλία της για τον προϋπολογισμό στο Ώκλαντ.

Περισσότεροι από 70.000 άνθρωποι προσγειώθηκαν στη Νέα Ζηλανδία από την Αυστραλία από το άνοιγμα της ταξιδιωτικής φούσκας τον περασμένο μήνα, και πάνω από 57.000 έχουν ταξιδέψει εκεί, σημείωσε η Ardern.

Ωστόσο, υπογράμμισε ότι η διάθεση εμβολίων στη Νέα Ζηλανδία είναι ελλιπής και ο αριθμός των χωρών που θα μπορούσε να ανοίξει με ασφάλεια είναι επίσης περιορισμένος.

Η Ardern είπε ότι θα ηγηθεί μια αντιπροσωπεία εμπορίου και προώθησης στην Αυστραλία στις αρχές Ιουλίου και θα προσπαθήσει επίσης να οδηγήσει αντιπροσωπείες στην Ευρώπη, τις Ηνωμένες Πολιτείες, την Κίνα και την ευρύτερη Ασία-Ειρηνικό.

"Αυτά τα ταξίδια μπορεί να μην ήταν υπερβολικά αξιοσημείωτα πριν από τον COVID, αλλά είναι εξαιρετικά σημαντικά σε σχέση με τις εγχώριες πραγματικότητες που βιώνουμε και τις παγκόσμιες πραγματικότητες που εξακολουθούν να υφίστανται", εξήγησε η Ardern.

Η Νέα Ζηλανδία θα ανακοινώσει τον ετήσιο προϋπολογισμό της την επόμενη εβδομάδα, η οποία, σύμφωνα με την Ardern, θα συνεχίσει να υποστηρίζει την ανάκαμψη από την πανδημία, αλλά θα δει επίσης μια στροφή προς μια πιο στοχευμένη αντιμετώπιση.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.