ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Επικεφαλής Χίθροου: Να μπει η Ελλάδα στην βρετανική «πράσινη» λίστα

16:21 - 17 Μαϊ 2021 | Ειδήσεις
Επικεφαλής Χίθροου: Να μπει η Ελλάδα στην βρετανική «πράσινη» λίστα
Να χαλαρώσει τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς με την Ευρώπη και τις ΗΠΑ, ζήτησαν οι επικεφαλής της British Airways και του αεροδρομίου Χίθροου στο Λονδίνο, από την βρετανική κυβέρνηση.

Να σημειωθεί ότι η Βρετανία ήρε την απαγόρευση στα διεθνή ταξίδια από την Δευτέρα 17/5, αλλά η κυβέρνηση έχει χαρακτηρίσει έως τώρα μόνο 12 χώρες ασφαλείς για ταξίδια χωρίς την υποχρέωση οι ταξιδιώτες να τεθούν σε καραντίνα μετά την επιστροφή τους ούτε σε ξενοδοχείο, ούτε στο σπίτι τους, περιορίζοντας την όποια ανάκαμψη του κλάδου.

«Είναι σαφές για εμάς ότι η Αμερική θα πρέπει να είναι στην 'πράσινη λίστα'», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της British Airways, Σoν Ντόιλ. Ο επικεφαλής του Χίθροου, Τζον Χόλαντ-Κέι δήλωσε ότι στη λίστα θα πρέπει να προστεθούν η Γαλλία, η Ελλάδα και η Ισπανία.

Την ίδια στιγμή, υπουργοί έχουν δηλώσει ότι οι πολίτες δεν θα πρέπει να πηγαίνουν διακοπές σε χώρες που δεν είναι στην 'πράσινη λίστα' ενώ ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον δήλωσε την Παρασκευή ότι ο κατάλογος αυτός δεν θα επεκταθεί άμεσα λόγω του κινδύνου των νέων παραλλαγμένων στελεχών του ιού. «Δεν αναμένω ότι θα έχουμε προσθήκες (στη λίστα) πολύ γρήγορα και πράγματι θα διατηρήσουμε ένα πολύ, πολύ αυστηρό καθεστώς στα σύνορα για το άμεσο μέλλον», δήλωσε.

Τελευταία τροποποίηση στις 16:21 - 17 Μαϊ 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.