ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πούτιν: Η Ρωσία ετοιμάζεται να παράξει τέταρτο εμβόλιο

15:16 - 18 Μαϊ 2021 | Ειδήσεις
Πούτιν: Η Ρωσία ετοιμάζεται να παράξει τέταρτο εμβόλιο
Ο Πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν, ανακοίνωσε ότι η χώρα θα έχει σύντομα διαθέσιμο το τέταρτο εμβόλιο κατά του κορονοϊού.

«Το τέταρτο εμβόλιο θα τεθεί σύντομα σε κυκλοφορία και το εμβολιαστικό πρόγραμμα παίρνει ώθηση», δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος την Τρίτη (18/5) σε τελετή παρουσίασης διαπιστευτηρίων από πρεσβευτές ξένων κρατών. Υπενθύμισε, επίσης, η Ρωσία έχει καταφέρει να δημιουργήσει ήδη άλλα τρία δικά της αποτελεσματικά εμβόλια.

Ο Πούτιν κάλεσε τις χώρες του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών από κοινού με άλλα κράτη να συνεργαστούν προς την καταπολέμηση της πανδημίας, σύμφωνα που μεταδίδει το ρωσικό πρακτορείο TASS. «Η Ρωσία ενδιαφέρεται για συνεργασία με ξένους εταίρους για την καταπολέμηση της παγκόσμιας πανδημίας», δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος. Ενώ, προσέθεσε πως «Η ειρήνη, η ασφάλεια και η βιώσιμη διεθνής ανάπτυξη μπορούν να διασφαλιστούν μόνο μέσω των προσπαθειών ολόκληρης της διεθνούς κοινότητας».

Παράλληλα, για τον Ρώσο Πρόεδρο, «η επιδημία αποτελεί μια πραγματική δοκιμασία για καθολικές ανθρώπινες αξίες όπως η αλληλεγγύη, η αμοιβαία βοήθεια και ο ανθρωπισμός. Η χώρα μας παρέχει στοχοθετημένη βοήθεια σε περισσότερες από 60 χώρες σε όλες τις ηπείρους, μοιραζόμαστε την εμπειρία μας και βοηθάμε στη δημιουργία της παραγωγής εγχώριων φαρμάκων». Συμπληρώνοντας, υπογράμμισε ότι «μέχρι στιγμής κανείς εκτός από τη Ρωσία δεν το κάνει αυτό. Μαζί με άλλες χώρες, εργαζόμαστε για να ξεπεράσουμε τις μακροπρόθεσμες οικονομικές και κοινωνικές συνέπειες της πανδημίας».

Τελευταία τροποποίηση στις 15:15 - 18 Μαϊ 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.