ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σχοινάς: Εργαλειοποίηση του Μεταναστευτικού Ζητήματος

12:05 - 19 Μαϊ 2021 | Ειδήσεις
Σχοινάς: Εργαλειοποίηση του Μεταναστευτικού Ζητήματος
Ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχοινάς, μιλώντας σήμερα (19/5) στο κρατικό ραδιόφωνο της Ισπανίας, δήλωσε ότι Ευρώπη δεν «θα επιτρέψει σε κανέναν να την εκφοβίσει» στο μεταναστευτικό ζήτημα.

Αφορμή της δήλωσης είναι η αύξηση των εισροών μεταναστών από το Μαρόκο στον ισπανικό θύλακα Θέουτα. Απέκλεισε δε το ενδεχόμενο η Ευρώπη να «πέσει θύμα αυτών των τακτικών», αναφερόμενος στο Μαρόκο.

«Η Θέουτα είναι η Ευρώπη, αυτά τα σύνορα είναι τα ευρωπαϊκά σύνορα και αυτό που συμβαίνει εκεί δεν είναι πρόβλημα της Μαδρίτης είναι πρόβλημα όλων» των Ευρωπαίων, τόνισε ο Σχοινάς.

Ήδη από χθες, οι Βρυξέλλες εξέφρασαν την αλληλεγγύη τους προς την Ισπανία και ζήτησαν από το Μαρόκο, μέσω της Ευρωπαίας επιτρόπου αρμόδιας για τη Μετανάστευση, Ίλβα Γιόχανσον, να εμποδίσει «τις παράτυπες αναχωρήσεις» από το έδαφός του.

Παράλληλα, ο Σχοινάς υπενθύμισε ότι «τους τελευταίους 15 μήνες έχουν γίνει μερικές προσπάθειες από τρίτες χώρες (…) να εργαλειοποιηθεί» το μεταναστευτικό ζήτημα. Έπειτα, αναφερόμενος ονομαστικά στην Τουρκία τόνισε πως «Δεν μπορούμε να το ανεχθούμε αυτό».

Σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα στοιχεία της Ισπανίας, σχεδόν 8.000 μετανάστες έχουν εισέλθει παράτυπα στη Θέουτα από τη Δευτέρα το πρωί. Από αυτούς, σχεδόν 4.000 έχουν ήδη απελαθεί στο Μαρόκο.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.