ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Χτύπημα» Τζόνσον στον ελληνικό τουρισμό: Μην ταξιδέψετε σε «πορτοκαλί» χώρες

12:24 - 19 Μαϊ 2021 | Ειδήσεις
«Χτύπημα» Τζόνσον στον ελληνικό τουρισμό: Μην ταξιδέψετε σε «πορτοκαλί» χώρες
Ο Μπόρις Τζόνσον προειδοποίησε τους Βρετανούς να μην κάνουν διακοπές στις «πορτοκαλί» χώρες της ταξιδιωτικής λίστας της Βρετανίας. Είχε προηγηθεί η τοποθέτηση ενός υπουργού του ο οποίος υποστήριξε ότι οι Βρετανοί μπορούσαν να πάνε και να επισκεφτούν φίλους.

Η δήλωση Τζόνσον ήρθε ως... διόρθωση δήλωσης του υπουργού Περιβάλλοντος της Βρετανίας, Τζορτζ Γιούστις, ο οποίος είπε ότι οι άνθρωποι θα μπορούσαν να πάνε στις "πορτοκαλί" χώρες εάν παραμείνουν σε καραντίνα όταν επιστρέψουν.

Ο ίδιος έκανε αυτή την τοποθέτηση μετά από δημοσιεύματα ότι ορισμένες ταξιδιωτικές εταιρείες αρνούνται επιστροφές χρημάτων για πακέτα διακοπών που έχουν κλειστεί σε «πορτοκαλί» προορισμούς.

Αυτό συμβαίνει επειδή είναι πλέον νόμιμο το να ταξιδεύει κανείς σε χώρες που περιλαμβάνονται στην πορτοκαλί λίστα.

Υπενθυμίζεται ότι η Ελλάδα βρίσκεται στις  «πορτοκαλί» χώρες της ταξιδιωτικής λίστας της Βρετανίας και οι νέες δηλώσεις Τζόνσον δημιουργούν έξτρα πονοκέφαλο. Υπάρχει βέβαια η ελπίδα ότι στην αναθεώρηση της επόμενης εβδομάδας η Βρετανία θα αναβαθμίσει την Ελλάδα στην "πράσινη" λίστα.

Ο Βρετανός Πρωθυπουργός, πάντως, ήταν κατηγορηματικός:

«Νομίζω ότι είναι πολύ σημαντικό για τους ανθρώπους να κατανοήσουν τι είναι μια πορτοκαλί χώρα. Δεν είναι κάπου όπου θα έπρεπε να πηγαίνετε διακοπές, επιτρέψτε μου να είμαι πολύ σαφής για αυτό», είπε.

«Και εάν οι πολίτες πάνε σε μια χώρα από την πορτοκαλί λίστα, και πρέπει να είναι για κάποιο απολύτως πιεστικό οικογενειακό ή επείγον επιχειρηματικό λόγο, τότε παρακαλούμε να θυμάστε ότι θα πρέπει να απομονωθείτε, θα πρέπει να κάνετε τεστ  και να συμπληρώσετε τη φόρμα εντοπισμού και όλα τα υπόλοιπα», συνέχισε.

Πάντως, οι προγραμματισμένες πτήσεις σε "πορτοκαλί" χώρες, όπως η Ελλάδα, η Γαλλία και η Ισπανία είναι πολλές και οι Βρετανοί ετοιμάζονται για τα μπάνια τους, παρά τους περιορισμούς.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.