ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΕΕ: Η Βρετανία να σεβαστεί τα δικαιώματα των πολιτών

16:27 - 19 Μαϊ 2021 | Ειδήσεις
ΕΕ: Η Βρετανία να σεβαστεί τα δικαιώματα των πολιτών
Οι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης πρόκειται να καλέσουν τη Βρετανία να σεβαστεί τα δικαιώματα των πολιτών της, σύμφωνα με προσχέδιο δήλωσης πριν τη Σύνοδο Κορυφής που αναμένεται να πραγματοποιηθεί την επόμενη εβδομάδα. Η αναφορά που είδε το φως της δημοσιότητας φανερώνει τις ανησυχίες των χωρών που θα συμμετάσχουν στη Σύνοδο, σχετικά με το χειρισμό υπηκόων της ΕΕ από βρετανικές αρχές μετανάστευσης.

«Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο καλεί το Ηνωμένο Βασίλειο να σεβαστεί την αρχή της απαγόρευσης των διακρίσεων μεταξύ των κρατών μελών και των δικαιωμάτων των πολιτών της ΕΕ», αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Τα σχόλια προκύπτουν από αναφορές περί κράτησης πολιτών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μερικές φορές, σε κέντρα μετανάστευσης στη Βρετανία λόγω του τερματισμού της ελεύθερης κυκλοφορίας που ακολούθησε την έξοδο του Ηνωμένου Βασιλείου από το μπλοκ.

Ο πρόεδρος της κύριας φιλελεύθερης ομάδας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Ντατσιάν Τσιόλος, έγραψε την προηγούμενη εβδομάδα στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ούτως ώστε να εκφράσει ανησυχίες σχετικά με μέτρα κράτησης που είναι «σαφώς δυσανάλογα» και αποτελούν «σοβαρά εμπόδια» στις σχέσεις μεταξύ ΕΕ και Βρετανίας.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.