ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ισραήλ: «Ναι» του υπουργικού συμβουλίου στην κατάπαυση του πυρός

22:51 - 20 Μαϊ 2021 | Ειδήσεις
Ισραήλ: «Ναι» του υπουργικού συμβουλίου στην κατάπαυση του πυρός
Το υπουργικό συμβούλιο του Ισραήλ ενέκρινε την πρόταση για εκεχειρία στη Λωρίδα της Γάζας, έπειτα από 11 ημέρες αιματηρών συγκρούσεων με τους Παλαιστινίους με 232 θύματα.

Όπως αναφέρουν ισραηλινά μέσα ενημέρωσης, η απόφαση για εκεχειρία ελήφθη κατά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου του Ισραήλ και εγκρίθηκε από τον πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου.

Το Reuters μεταδίδει ότι αξιωματούχος της Χαμάς επιβεβαιώνει ότι μια «αμοιβαία και ταυτόχρονη» ανακωχή με το Ισραήλ θα ξεκινήσει την Παρασκευή στις 2 τα ξημερώματα. Νωρίτερα το BBC είχε μεταδώσει ότι κοντά σε συμφωνία κατάπαυσης του πυρός βρίσκονται Ισραήλ και Χαμάς.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Εξωτερικών της Παλαιστίνης δήλωσε ότι θα καλωσόριζε μια ενδεχόμενη εκεχειρία με το Ισραήλ. Ωστόσο, όπως τόνισε η κατάπαυση του πυρός δεν είναι αρκετή καθώς το θέμα «κλειδί» είναι το καθεστώς της Ιερουσαλήμ.

H Jerusalem Post επικαλείται πηγές από το υπουργικό συμβούλιο που αναφέρουν ότι το Ισραήλ θα σταματήσει αμέσως τα αεροπορικά χτυπήματα στη Γάζα.

Ωστόσο, σε περίπτωση που η Χαμάς εκτοξεύσει ρουκέτες προς το Ισραήλ, ο ισραηλινός στρατός θα συνεχίσει κανονικά τη δραστηριότητά του και θα ακυρωθεί η εκεχειρία.

Ήδη, τις τελευταίες ώρες, είχε σταματήσει ο ρουκετοπόλεμος στη Λωρίδα της Γάζας. Από το πρωί πάντως, ο ισραηλινός στρατός (IDF) υποστηρίζει ότι εκτοξεύτηκαν 300 ρουκέτες από την πλευρά της Γάζας. Το Ισραήλ απάντησε χτυπώντας 30 στόχους από όπου εκτοξεύτηκαν αυτές οι ρουκέτες.

Τελευταία τροποποίηση στις 22:59 - 20 Μαϊ 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.