ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

G20: Αύξηση παραγωγής και δίκαιη διανομή εμβολίων

09:02 - 21 Μαϊ 2021 | Ειδήσεις
G20: Αύξηση παραγωγής και δίκαιη διανομή εμβολίων
Οι ηγέτες της Ομάδας των G20 συνεδριάζουν την Παρασκευή (21/5) ρίχνοντας το βάρος τους στην προσπάθεια για οριστικό τέλος της πανδημίας, αλλά και για την αποτροπή κάθε παρόμοιας κατάστασης στο μέλλον.

Η σημερινή εικονική διάσκεψη κορυφής με κεντρικό θέμα την υγεία θα φιλοξενηθεί από τον πρωθυπουργό της Ιταλίας, Μάριο Ντράγκι, του οποίου η χώρα κατέχει την προεδρία της G-20.

Οι συμμετέχοντες θα υιοθετήσουν τη λεγόμενη «Διακήρυξη της Ρώμης», σύμφωνα με αξιωματούχους, η οποία αποτελείται από 16 κατευθυντήριες αρχές που εστιάζονται στη δίκαιη διανομή εμβολίων, στην αύξηση της παραγωγής και στην πιθανή χρήση των υποχρεωτικών αδειών.

Σύμφωνα με το προσχέδιο, οι ηγέτες για πρώτη φορά θα διατυπώσουν απερίφραστα τη δέσμευσή τους "σε δίκαιη και πλήρη χρηματοδότηση της στρατηγικής για τον Επιταχυντή Πρόσβασης στα Εργαλεία κατά της COVID-19 (ACT-A)", που είναι το σχέδιο του ΠΟΥ για να καταστήσει τα εμβόλια, τα φάρμακα και τα τεστ της COVID-19 διαθέσιμα σε όλο τον κόσμο.

Επίσης, η Πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν αναμένεται να ανακοινώσει ότι η "Team Europe" θα υποστηρίξει την παραγωγική ικανότητα στην Αφρική αναπτύσσοντας έναν αριθμό περιφερειακών κόμβων παραγωγής σε ολόκληρη την ήπειρο.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.