ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πρίγκιπας Χάρι: «Έπνιξε» στο αλκοόλ το θάνατο της μητέρας του

08:15 - 21 Μαϊ 2021 | Ειδήσεις
Πρίγκιπας Χάρι: «Έπνιξε» στο αλκοόλ το θάνατο της μητέρας του
Ο Δούκας του Σάσεξ πρίγκιπας Χάρι είπε ότι συνήθιζε να πίνει το αλκοόλ μιας εβδομάδας σε μια μέρα προσπαθώντας να αντιμετωπίσει το τραύμα του πρόωρου θανάτου της μητέρας του, Νταϊάνα.

Ο πρίγκιπας Χάρι τόνισε επίσης πως ήταν πρόθυμος να πάρει ναρκωτικά για να «νιώσει λιγότερο από όσα ένιωθα» για πάνω από μια δεκαετία μετά το θάνατό της μητέρας του. Θα έπινε αλκοόλ μιας εβδομάδας την Παρασκευή ή το Σάββατο το βράδυ, «όχι επειδή το απολάμβανα, αλλά επειδή προσπαθούσα να καλύψω κάτι»

Ο δούκας μίλησε στην Ομπρά Γουίνφρεϊ, σε μία τηλεοπτική εκπομπή των ΗΠΑ, που αφορά την ψυχική υγεία.

Επιπλέον, έκανε λόγο για το άγχος και τις κρίσεις πανικού που είχε ως ανώτερος βασιλικός, καθώς και την εμπειρία του για την κηδεία της μητέρας του.

Η Νταϊάνα, πριγκίπισσα της Ουαλίας, πέθανε σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα ενώ καταδιωκόταν από φωτογράφους στο Παρίσι, τον Αύγουστο του 1997.

«Ήμουν συντετριμμένος ψυχικά», είπε χαρακτηριστικά.

Ενώ προσέθεσε, «Ήμουν πρόθυμος να πιω, ήμουν πρόθυμος να πάρω ναρκωτικά, ήμουν πρόθυμος να δοκιμάσω και να κάνω τα πράγματα που με έκαναν να νιώθω λιγότερα από όσα αισθανόμουν».

 «Ήταν σαν να βρισκόμουν έξω από το σώμα μου και απλά περπατούσα κάνοντας αυτό που περίμεναν από μένα. Να δείξω το ένα δέκατο του συναισθήματός μου, όπως έδειχναν όλοι οι άλλοι: αυτή ήταν η μαμά μου - δεν την είχατε συναντήσει καν», είπε σχολιάζοντας την κηδεία, κατά την οποία ο πρίγκιπας Χάρι περπατούσε πίσω από το φέρετρο της μητέρας του, μαζί με τον αδελφό, τον πατέρα, τον θείο και τον παππού του.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε, η οικογένειά του τον παρότρυνε «απλά παίξτε το παιχνίδι και η ζωή σας θα είναι πιο εύκολη».

Ο πρίγκιπας, που σήμερα είναι 36 ετών, έχει κάνει εκστρατεία για την κανονικοποίηση των συζητήσεων γύρω από την ψυχική υγεία, ενώ άρχισε, προσφάτως, να μιλά λεπτομερώς για τις προσωπικές του εμπειρίες.

Υπενθυμίζεται ότι τον Μάρτιο, αυτός και η σύζυγός του Μέγκαν Μαρκλ παραχώρησαν συνέντευξη από την Oprah για τη ζωή τους στη βασιλική οικογένεια και τον αντίκτυπό της στην ψυχική τους υγεία.

Μάλιστα, σε ένα podcast την περασμένη εβδομάδα, ο πρίγκιπας Χάρι είπε ότι ήταν αποφασισμένος να «σπάσει τον κύκλο του πόνου» της ανατροφής του, όταν θα ανέτρεφε τα δικά του παιδιά.

«Νιώθω σαν να βγήκα από το σύστημα, αλλά να εξακολουθώ να είμαι κολλημένος εκεί. Ο μόνος τρόπος να ελευθερωθείς και να ξεφύγεις είναι να πεις την αλήθεια», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Τελευταία τροποποίηση στις 08:55 - 21 Μαϊ 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.