ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η Ουγγαρία λέει «αντίο στις μάσκες»

11:15 - 21 Μαϊ 2021 | Ειδήσεις
Η Ουγγαρία λέει «αντίο στις μάσκες»
Όπως ανακοίνωσε σήμερα (21/5) σε συνέντευξή του σε ραδιοφωνικό σταθμό ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας, Βίκτορ Όρμπαν, το προσεχές Σαββατοκύριακο οι εμβολιασμένοι θα φτάσουν τους 5 εκατομμύρια, κάτι που θα επιτρέψει την άρση των περισσότερων από τους περιορισμούς που είχαν τεθεί προς ανάσχεση της πανδημίας.

Ο Ούγγρος πρωθυπουργός ανέφερε πως η χρήση μάσκας δεν θα είναι πλέον απαραίτητη στους δημόσιους χώρους, ενώ προανήγγειλε την άρση της νυχτερινής απαγόρευσης κυκλοφορίας τη δυνατότητα συγκεντρώσεων έως 500 ατόμων σε ανοικτούς χώρους. Επιπλέον,  δήλωσε ότι θα επιτρέπονται έως και 200 καλεσμένοι στους γάμους, ενώ σε εκδηλώσεις στους εσωτερικούς χώρους θα μπορούν να συμμετέχουν άνθρωποι που έχουν εμβολιαστεί.

«Αυτό σημαίνει ότι νικήσαμε το τρίτο κύμα της πανδημίας», τόνισε ο Ορμπάν, ενώ πρόσθεσε ότι έχει έρθει η ώρα «να πούμε αντίο στις μάσκες» στους δημόσιους χώρους.

Η Ουγγαρία είναι η μόνη χώρα της ΕΕ που έχει εγκρίνει το ρωσικό και το κινεζικό εμβόλιο, τα οποία έχει χορηγήσει σε πολλούς πολίτες της, πριν εξεταστούν ή αδειοδοτηθούν από τον Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων. Έτσι, η Ουγγαρία αξασφάλισε ένα από τα υψηλότερα ποσοστά εμβολιασθέντων στην ΕΕ, με το 50% των περίπου 10 εκατομμυρίων κατοίκων της να έχει λάβει τουλάχιστον μία δόση εμβολίου κατά της covid-19.

Μέχρι στιγμής, οι περισσότερες επιχειρήσεις, μεταξύ των οποίων ξενοδοχεία, εστιατόρια, κινηματογράφοι, σινεμά και γυναστήρια, στην Ουγγαρία επαναλειτουργούν.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι η οικονομία συρρικνώθηκε κατά 5% πέρυσι και ο πρωθυπουργός της χώρας, αντιμέτωπος με τις προσεχείς εκλογές το 2022, δήλωσε ότι η φετινή αύξηση του ΑΕΠ θα μπορούσε να είναι υψηλότερη από τις τρέχουσες προβλέψεις της κυβέρνησης 4,3%.

Επιπλέον, επανέλαβε ότι η κυβέρνηση αποφάσισε να παρατείνει την αναστολή αποπληρωμής δανείου COVID-19, έως τα τέλη Αυγούστου, ούτως ώστε να επιτρέψει στις τράπεζες και την κυβέρνηση να συνεχίσουν τις συνομιλίες για την κατάστρωση σχεδίων σχετικά με το μέλλον της αναστολής.

Οι δανειολήπτες χαμηλού εισοδήματος θα πρέπει να υποστηριχθούν περαιτέρω, υπογράμμισε ο Όρμπαν, χωρίς, βέβαια, να αναφερθεί σε λεπτομέρειες.

Τελευταία τροποποίηση στις 11:19 - 21 Μαϊ 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.