ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ισπανία: Ανοίγει για όλους τους εμβολισμένους στις 7 Ιουνίου

14:12 - 21 Μαϊ 2021 | Ειδήσεις
Ισπανία: Ανοίγει για όλους τους εμβολισμένους στις 7 Ιουνίου
Στις 7 Ιουνίου θα ξεκινήση η Ισπανία να επιτρέπει εκ νέου την είσοδο «σε όλα τα εμβολιασμένα άτομα», ανεξαρτήτως χώρας προέλευσης, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε σήμερα (21/5) ο Ισπανός πρωθυπουργός, Πέδρο Σάντσεθ.

«Από τις 7 Ιουνίου, όλα τα εμβολιασμένα άτομα και οι οικογένειές τους θα είναι ευπρόσδεκτα στην χώρα μας την Ισπανία, ανεξαρτήτως χώρας προέλευσης», είπε ο Σάντσεθ, μιλώντας στο διεθνές σαλόνι τουρισμού Fitur, επισημαίνοντας ότι το συγκεκριμένο μέτρο αφορά όλες τις χώρες και κυρίως τις ΗΠΑ.

Η άρση των περιορισμών αφορά συνολικά δέκα χώρες εκτός της Ευρωπαϊκής Ενωσης, οι κάτοικοι των οποίων μπορούσαν να κάνουν στην Ισπανία μόνο αναγκαία ταξίδια, ανάμεσά τους η Αυστραλία, η Νέα Ζηλανδία, το Ισραήλ, η Κίνα και η Ιαπωνία. Ο Ισπανός πρωθυπουργός δήλωσε ότι η επιστροφή του τουρισμού θα είναι η κινητήρια δύναμη για την οικονομική ανάκαμψη της Ισπανίας.

Οι Βρετανοί, καθώς και οι τουρίστες από χώρες χαμηλής επικινδυνότητας, θα έχουν τη δυνατότητα ελεύθερης εισόδου στη χώρα, χωρίς τεστ PCR από την Δευτέρα 24 Μαΐου, σε αντίθεση με τη μέχρι στιγμής απαγόρευση με εξαίρεση τα αναγκαία ταξίδια. Θα μπορούν, μάλιστα, να το κάνουν «χωρίς περιορισμούς και χωρίς υγειονομικές απαιτήσεις και δεν θα υπόκεινται σε υγειονομικούς ελέγχους», ανέφερε.

Βέβαια, αυτό δεν αναιρεί το γεγονός πως η Ισπανία παραμένει για τη Βρετανία στην πορτοκαλί λίστα των χωρών για τις οποίες απαιτείται καραντίνα δέκα ημερών μετά την επιστροφή και τεστ PCR.

Η Ισπανία, δεύτερος τουριστικός προορισμός στον κόσμο μετά την Γαλλία πριν από την πανδημία, ευελπιστεί να προσελκύσει φέτος περί τα 45 εκατομμύρια τουρίστες, δηλαδή το 50% των τουριστών που την επισκέπτονταν πριν από την πανδημία. Να σημειωθεί πως οι Βρετανοί αντιπροσώπευαν πριν από την πανδημία το μεγαλύτερο μερίδιο των τουριστών αυτών, με 18 εκατομμύρια το 2019.

Η επιστροφή των ξένων τουριστών στις παραλίες της Κόστα ντε Σολ είναι πρωτεύουσας σημασίας για την Ισπανία που οφείλει, υπό κανονικές συνθήκες, το 14% του ΑΕΠ της στον τουρισμό. Μέχρι πρότινος, η είσοδος των κατοίκων της Ευρωπαϊκής Ενωσης στην Ισπανία συνεπαγόταν με την παρουσίαση αρνητικού τεστ PCR.

Σύμφωνα με τον Ισπανό Πρωθυπουργό, το νέο καθεστώς στις διεθνείς αφίξεις τουριστών θα επιτρέψει μέχρι το τέλος του χρόνου την επιστροφή κατά 70% στα προ τη πανδημίας επίπεδα. Για το καλοκαίρι, οι προβλέψεις κάνουν λόγο για το 30% έως 40% των προ της πανδημίας αφίξεων.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.